Catalunya Diari

La Mostra de Cinema Llatinoamericà presenta el cartell de la 25a edició

Organitzada per l’Ajuntament de Lleida i el Centre Llatinoamericà, la Mostra commemora el seu 25é aniversari que tindrà lloc del 6 al 13 de juny a la ciutat de Lleida

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

El cartell de la 25a edició de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya s'ha presentat aquest dilluns a Lleida. Es tracta d'una creació de la il·lustradora Andrea de Castro. Organitzada per l'Ajuntament de Lleida i el Centre Llatinoamericà, la Mostra commemora el seu 25è aniversari que tindrà lloc del 6 al 13 de juny a la ciutat de Lleida.

L'autora explica el procés de creació del cartell: «La meva primera decisió a l'hora de plantejar-me la gràfica i l'estètica d'aquest cartell de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya va ser fugir de qualsevol idea que s'hagués dut a terme amb anterioritat per aquesta finalitat. També era important tenir en compte que en aquesta ocasió el meu treball seria la cara visible del 25è Aniversari del Festival. És a dir, una data molt important perquè parla de la consolidació d'un esdeveniment de projecció nacional i internacional fet des de Lleida per al món».

Interessada per la cartelleria del setè art

Tanmateix, ha afegit que: «Com a persona aficionada al cinema i, per la meva professió artística, sempre m'ha interessat la cartelleria del setè art; especialment, la soviètica i l'alemanya d'abans de la Segona Guerra Mundial i, com a hereu estètic d'aquestes, l'obra del grafista nord-americà Saul Bass que m'entusiasma per la seva aparent, encara que molt estudiada simplicitat, a més de pel seu cromatisme tan característic, cridaner i bell. Tenint en compte la naturalesa de l'encàrrec, havia de plasmar elements identificatius com referències al cinema i a Llatinoamèrica, és clar. Vaig triar una au per representar la capacitat que té el cinema de fer viatjar a l'espectador i transportar-lo a llocs llunyans, ignorant qualsevol frontera o mur i, concretament, un tucà per tractar-se d'una preciosa espècie animal autòctona exclusiva del continent llatinoamericà i present en molts dels països que el componen».

Andrea-Mersey de Castro Piñol (Lleida, 1994) és una dissenyadora gràfica d'ofici, malgrat que la seva verdadera vocació des de ben petita és la il·lustració. Graduada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, s'ha format també en art conceptual, animació, il·lustració i en eines i llenguatges informàtics adients al seu camp de treball. Malgrat la seva joventut, ja ha participat en projectes professionals variats en el camp editorial, en el publicitari o el dels videojocs, tant per a empreses privades o institucions públiques, com per a clients privats de tota mena.

Trobem treballs de la seva autoria en cartelleria, cobertes editorials, imatge corporativa o logotips, al costat d'il·lustracions per a llibres, art conceptual per a vídeo-jocs o tractament gràfic divers en targeteria, materials de propaganda o promocionals, de tota mena. Juan Ferrer, director de la Mostra, ha volgut destacar que «estem contents que el cartell l'hagi creat una dissenyadora jove i de Lleida, marcant encara més els vincles que té aquest festival amb la creativitat de la seva ciutat».

Cartell de l'esdeveniment
Cartell de l'esdeveniment | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari