Catalunya Diari

La Mostra de Cinema Llatinoamericà programa activitats familiars a Lleida

La pel·lícula colombiana ‘El libro de Lila’ es projectarà a les sessions matinals infantils per escoles de primària al Caixaforum Lleida i tindrà dos passis per famílies dissabte 8 i diumenge 9 de juny als cinemes Funatic

Fotograma de 'Lila'
Fotograma de 'Lila' | LleidaDiari.cat

La Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya enguany presenta activitats infantils i familiars organitzades amb la col·laboració de la Zona Alta de Lleida, en el marc de la Nit Oberta a la Zona Alta 2019. Aquests tallers són gratuïts i estan adreçats a nens i nenes a partir de 3 anys.

El dissabte 8 de juny i el diumenge 9 de juny, de 12.00 a 13.30 hores, a la Plaça Ricard Vinyes, les famílies podran apropar-se al cinema des d'un vessant més lúdica i relaxada.

El cinema i la cultura llatinoamericana com a nexe comú

En aquesta edició es proposen dues activitats que tenen com a nexe comú el cinema i la cultura llatinoamericana:

Dissabte 8 de juny

  

  

Taller 'Construïm un taumatrop'. El taumatrop és una joguina òptica anterior al cinema, que es basa en el fenomen de la persistència retinal per crear la il·lusió òptica imatge en moviment. Aprèn a fer un i crear la teva primera imatge en moviment! Sabies que... al final de la pel·lícula 'Hug' (Martin Scorsese, 2011) parlen dels invents del cinema i també dels taumatrops?

  

  

Diumenge 9 de juny

  

  

Taller 'Pintem una màscara mexicana'. Les màscares mexicanes o catrinas' són una tradició molt important de la cultura popular mexicana. Dissenya i pinta la teva màscara mexicana com tu vulguis! Sabies que... els dibuixos dels personatges de la pel·lícula 'Coco' (Lee Unkrich & Adrián Molina, 2017) s'inspiren en aquestes màscares? La pel·lícula colombiana 'El libro de Lila' es projectarà a les matinals infantils per escoles al Caixaforum Lleida i tindrà dos passis per famílies dissabte 08 i diumenge 09 de juny als cinemes Funatic.

'El libro de lila' (Colòmbia – Uruguai), direcció, guió i producció: Marcela Rincón (2017) 76 min

Marcela Rincón és comunicadora social i periodista especialitzada en Pràctiques Audiovisuals amb èmfasi en escriptura de guió per a cine i televisió. Diplomada en cine Digital i Diplimana Internacional en Documental de Creació. És sòcia fundadora i directora de projectes de Fosfenos Media. Ha estat docent d'escriptura de ficció a l'escola de comunicació i llenguatge de la Universitat javeriana a Cali, així com del Diplomat de Televisió Infantil de la Universitat Santiago de Cali. Fou assessora de guió dels llargmetratges El árbol y el silencio, de Vladimir Pérez, ide Pasos de Héroe de Henry Rincón.

Sinopsi: Lila és el personatge d'un llibre, la qual queda sobtadament fora del seu món de paper i atrapada en un altre al qual no pertany. Així inicia aquesta aventura on Lila farà que Ramón, el nen que acostumava a llegir-la, torni a creure en la fantasia.

 

Principals festivals i premis

Festival Int. Nuevo Cine Latinoamericano de Cuba (2017) - Premi Coral Millor Pel·lícula Animada.

Children´s Int. Film Festival Seattle (USA, 2018) - Millor Pel·lícula Animada del Jurat Infantil.

Premis Quirino d'Animació Iberoamericana (2018)- Nominada a Millor Pel·lícula Animada i Millor Desenvolupament Visual.

Premis Platino de Mèxic (2018) - Nominada a Millor Pel·lícula Animada.

Festival Int. Cine de Busan (2017).

Festival Int. Cine de Varsovia (2017).

Festival Int. de Cine para Niños (Australia, 2018).

Fanchile (2018).

Mostra de Cinema Infantil de Florianápolis (2018).


Comentaris

envia el comentari