Catalunya Diari

Un mural gegant dóna el tret de sortida a la segona part del ‘MMEU' de Cervera

Les entrades estan a la venda anticipadament al Museu de Cervera

L'artista argentí Nicolás Romero pinta el mural fins dissabte, dia en què s'inaugura amb un concert.
L'artista argentí Nicolás Romero pinta el mural fins dissabte, dia en què s'inaugura amb un concert. | J. Prat

L'avinguda Duran i Sanpere s'ha convertit avui en el primer escenari del 'MMEU a Cel Obert', la segona edició de les microaccions artístiques 'Moments Màgics Espais Únics' de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019. L'artista argentí Nicolás Romero ha presentat el mural de gran format que està pintant en una paret de 10 metres d'alçada des del passat 15 de juliol.

Caracteritzat per un estil surrealista que beu del 'collage', Romero es troba en ple procés de creació de l'obra que rep diferents influències que han aportat els ciutadans a la pregunta: 'Com representaries la cultura a Cervera?', així com passejos per la ciutat i suggeriments dels veïns a les xarxes socials.

El mural és fruit d'una dinàmica participativa de la població amb l'artista

El mural és fruit d'una dinàmica participativa de la població amb l'artista, que ha estat escollit per Bostik Murals, un centre de creació, reflexió i difusió de l'art urbà de Barcelona que ha sigut el guanyador del premi Lluís Carulla 2018 de la Fundació Carulla, que col·labora activament en el projecte. L'activitat, més enllà de la mateixa escriptura del mural, també oferirà un vessant pedagògic amb el taller 'Tots som Muralistes. Dibuixem el nostre mural', que tindrà lloc avui. Demà a les 19.00 hores l'artista conversarà amb el públic i l'obra s'inaugurarà formalment amb un concert el dissabte 20 de juliol a les 23.00 hores amb un concert d'Inversen Band.

Des d'aquest dijous i fins diumenge, 21 de juliol, els carrers de la capital de la Segarra seran l'aparador de nou microaccions artístiques en set ubicacions diferents com l'església de Sant Domènec, el Fossar de Santa Maria, el campanar de la plaça Major, el Celler dels Encants del Llibre, la Casa Solsona, la Casa Museu Duran i Sanpere i l'Avinguda Duran i Sanpere. Durant aquests quatre dies, a Cervera es veuran les actuacions de Ferran Palau, el concert de la pianista Clara Peya (recentment guardonada amb un Premi Nacional de Cultura), un concert de campanes a la plaça Major o una Mostra de Cinema Etnogràfic, entre altres.

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | J. Prat

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari