Catalunya Diari

El Museu de l'Aigua de Lleida rep més d'11.500 visitants durant el 2017, un 5% més que l'any anterior

El Dipòsit del Pla de l'Aigua ha tingut prop de 4.200 visites, per lliure, en les jornades de portes obertes i en els actes relacionats amb la commemoració dels seus 225 anys

Imatge d'arxiu del Museu de l'Aigua de Lleida, en concret de l'equipament del Dipòsit del Pla de l'Aigua
Imatge d'arxiu del Museu de l'Aigua de Lleida, en concret de l'equipament del Dipòsit del Pla de l'Aigua | LleidaDiari.cat

El Museu de l'Aigua de Lleida ha rebut durant el 2017 la visita d'11.578 persones, que inclouen la participació en les activitats de difusió cultural del museu i les educatives per a centres educatius o la visita lliure als diferents espais del museu. El Museu de l'Aigua de la capital del Segrià està format pel Campament de 'La Canadiense', el Dipòsit del Pla de l'Aigua, la Ruta de les Fonts i els Pous del gel. D'aquesta manera, el Museu de l'Aigua ha incrementat un 5% les visites en relació amb el 2016 en què van visitar-lo 11.031 persones). En concret, durant el 2017, 6.618 persones han visitat el Dipòsit del Pla de l'Aigua, per lliure o en les jornades de portes obertes, així com en els actes relacionats amb la commemoració dels seus 225 anys. La seu del museu al Campament de 'La Canadiense' ha rebut 4.169 visitants, mentre la resta han passat pels Pous de gel i la Ruta de les Fonts.

Els mesos amb més visites han estat el de maig, per les activitats relacionades amb la Festa Major i La nit dels Museus, i el de novembre, amb els actes relacionats amb els 225 anys del Dipòsit del Pla de l'Aigua. Cal destacar les 4.381 persones que s'han atansat al Dipòsit per visitar-lo lliurement, sigui en l'horari d'obertura els caps de setmana (dissabtes i diumenges al matí) i en les jornades de portes obertes organitzades al llarg de l'any.

Per tipologies, 5.550 participants en les activitats d'aquest espai municipal corresponen a grups escolars, que són quasi la meitat del total (el 48%). Aquest col·lectiu gaudeix de l'oferta educativa del Museu de l'Aigua, que es dirigeix a les diferents etapes educatives, des de les escoles bressol a estudiants universitaris i de cicles formatius, a tots els espais del museu. Com a prova pilot, aquest any 2017 s'ha iniciat una nova línia de treball educatiu vinculat a les persones amb necessitats educatives espacials.

 

El Museu de l'Aigua de Lleida és un museu de territori que explica els vincles entre la ciutat i l'aigua, aprofundint en els diferents usos que se li ha donat al llarg del temps, i custòdia el patrimoni de l'aigua de la capital del Segrià. El museu ofereix visites guiades i jornades de portes obertes als seus espais, activitats educatives per a centres educatius, rutes pels paisatges de l'aigua, activitats de difusió, exposicions temporals, recerca i publicacions.


Comentaris

envia el comentari