Catalunya Diari

El Museu de Lleida 'es buida' de les obres de l'art sacre de la Franja

Bona part dels béns formaven part de l'exposició permanent de l'equipament lleidatà

Pla obert dels operaris carregant una de les últimes obres de la Franja al camió que les trasllada del Museu de Lleida cap a Barbastre
Surten del Museu de Lleida les últimes 42 obres d'art originàries de les parròquies de la Franja cap a Barbastre | LleidaDiari.cat

Un camió escortat pels Mossos i carregat amb les últimes 42 de les 111 obres d'art originàries de les parròquies de la Franja de Ponent ha sortit a dos quarts d'onze del Museu de Lleida en direcció al Museu Diocesà de Barbastre - Montsó. Bona part dels béns formaven part de l'exposició permanent de l'equipament lleidatà, com el frontal de Tresserra, l'arqueta de Buira o el fragment del retaule del Naixement i Epifania de Binacet.

Una quarantena d'obres més van marxar divendres passat i l'altra trentena es van fer en dos enviaments al febrer, després que el Consorci del Museu acordés lliurar-les a l'Aragó en compliment a l'execució provisional d'una sentència. Una comitiva del govern aragonès les rebrà al Museu Diocesà cap al migdia.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha esquivat les crítiques

Unes 400 persones convocades pel Cercle d'Amics del Museu de Lleida s'han concentrat aquest dimecres davant del Museu de Lleida just després que les últimes obres de la Franja marxessin dins d'un camió cap a Barbastre. El vicepresident del Cercle, Manel Larraga, ha criticat el «silenci» institucional en tot el procés.

«Ens han fallat», ha dit, mentre alguns dels assistents cridaven «Gràcies per res». La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha esquivat les crítiques i, tot i que ha reconegut que hi ha hagut «falta de comunicació» amb el territori i ha assegurat compartir la «indignació», ha dit que tant des del Govern com des del Consorci han treballat junts en la defensa de les obres «des del primer dia».


Comentaris

envia el comentari