Catalunya Diari

El Museu de Lleida lliura al de Barbastre 5 obres més de la Franja

Formen part del conjunt de 28 béns reclamats i que el Bisbat de Lleida sempre ha reconegut que ha tingut en dipòsit

Pla obert on es pot veure l'edifici i l'accés principal del Museu de Lleida
El Museu de Lleida lliura al de Barbastre cinc obres més de la Franja | LleidaDiari.cat

El Museu de Lleida lliurarà aquest dilluns al Museu diocesà Barbastre – Montsó cinc objectes que formen part del conjunt de 28 obres reclamades pel Bisbat de Barbastre que el de Lleida sempre ha reconegut que ha tingut en dipòsit. 

A causa del seu estat de conservació, es va considerar millor traslladar-los en un transport diferent del de la resta del dipòsit. En paral·lel, el consorci comunicarà al jutjat de Barbastre aquest lliurament. Així mateix, en els dies vinents es tancarà un pla de lliurament definitiu dels altres 83 béns en litigi amb l'empresa adjudicatària del trasllat. Fa una setmana va vèncer el termini per a l'execució provisional de la sentència i es van començar a traslladar les obres a l'Aragó.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Les obres que viatjaran aquest dilluns de Lleida cap a Barbastre

Les obres que viatjaran aquest dilluns de Lleida cap a Barbastre són un retaule molt fragmentat dedicat a la Mare de Déu, procedent de Sirés – format per 26 fragments, de la primera meitat del segle XVII; un retaule de la vida de la Mare de Déu, procedent de Montanui, format per 3 taules de pintura sobre fusta, de principis del segle XVI; un sagrari de fusta daurada, procedent de Gabarret, del segle XVIII; dos fragments d'un enteixinat de fusta amb restes de policromia, procedent de Ballobar dels segles XIV – XV; i un Sant Bisbe, talla de fusta de pi, procedent de Centenera (Erdau), dels segles XVI – XVII.

El passat 17 de febrer el consorci va adjudicar la contractació del trasllat dels 111 béns de la Franja (embalatge, manipulació i trasllat) a l'empresa SIT Expedición Arte y Seguridad S.L., de Cosalda, a Madrid, per un import de 25.385,80 euros amb IVA inclòs. El concurs es va iniciar el 25 de gener d'enguany.


Comentaris

envia el comentari