Catalunya Diari

El Museu de Lleida reobre el 6 de juny sense visites guiades i amb entrada gratuïta

Només s'hi podrà accedir en grups de convivència, serà obligatòria la mascareta i no es podrà tocar objectes ni vitrines

Algunes de les obres que el lleidatà Antoni Gelonch ha donat al Museu de Lleida
El Museu de Lleida reobre el 6 de juny sense visites guiades i amb entrada gratuïta | LleidaDiari.cat

El Museu de Lleida té previst reobrir les seves portes el dissabte 6 de juny, tant a l'exposició permanent com a la mostra d'obres seleccionades de la Col·lecció Gelonch Viladegut.

Aquesta mostra estava prevista que s'allargués fins al setembre però finalment es podrà visitar fins a finals d'any, ja que el Museu va tancar dos dies després de la seva inauguració. El Museu de Lleida obrirà sense visites guiades ni tallers i només s'hi podrà accedir en grups de convivència. Serà obligatori l'ús de mascareta, s'hauran de mantenir distàncies de seguretat de dos metres i no es podran tocar objectes ni vitrines. L'entrada al museu serà gratuïta fins al 30 de juny i després es prioritzarà el pagament amb targeta de crèdit.

 

Elaboració d'un Pla de reobertura

Després d'haver tancat el museu el passat 13 de març amb motiu de les mesures sanitàries dictades per fer front a la pandèmia del coronavirus, ja fa setmanes que el museu treballava en l'elaboració d'un Pla de reobertura que garantís la màxima seguretat tant per al públic com per als treballadors del museu, així com per a la correcta conservació de les seves obres d'art. Expliquen que es vol transmetre la idea que el Museu de Lleida és un espai segur i saludable, que en aquests moments de desconfinament progressiu pot proporcionar moments de gaudi i confort, molt recomanats tant pels professionals sanitaris com per altres sectors, com el de l'educació.

El Pla de reobertura fixa les mesures de prevenció i higiene, de distanciament i de senyalització per garantir aquesta seguretat. Així, l'ús de la mascareta serà obligatori, caldrà respectar la distància mínima de seguretat de dos metres entre persones i desinfectar-se les mans amb la solució hidroalcohòlica que proporcionarà el museu. A més, l'aforament general estarà reduït a la capacitat establerta en cada fase de l'estat d'alarma i els auxiliars ordenaran el flux de visitants per evitar agrupacions en el recorregut de la visita.

Prohibicions dins el museu

Estarà prohibit tocar objectes i vitrines, hi haurà zones de descans habilitades per a qui ho necessiti, la visita al museu serà individual o en grups de convivència i queden suspeses, de moment, les visites guiades per a grups i els itineraris i tallers educatius. L'ús de l'ascensor quedarà reduït a les persones amb dificultats de mobilitat, sempre prioritzant el seu ús de manera individual. Per accedir a la botiga, caldrà l'ús de guants, que proporcionarà el museu i les taquilles situades a la recepció del museu estaran, de moment, tancades. Des del Museu informen que s'han reforçat els serveis de neteja i es tancaran alguns dels lavabos i recorden que caldrà seguir en tot moment les indicacions del personal del museu.


Comentaris

envia el comentari