Catalunya Diari

La música barroca i la dansa contemporània es fusionen a Guissona amb ‘#Bachendansa’

L’espectacle, que es representarà a les 22 hores a la plaça de l’Església, neix del treball conjunt de dues entitats culturals del territori

Orquestra de Cambra de Catalunya Interior
Orquestra de Cambra de Catalunya Interior | Marc Castellà Bové

La música barroca en directe i la dansa contemporània es donaran la mà aquest dissabte 20 de juliol a les 22.00 hores a la plaça de l'Església de Guissona. Serà en el marc de l'espectacle '#Bachendansa', un treball conjunt dues entitats culturals de la comarca de la Segarra: la Jove Companyia de l'escola de Dansa Montse Esteve de Guissona i l'Orquestra de Cambra de la Catalunya Interior, amb seu a Cervera i dirigida pel cerverí Jordi Castellà.

El muntatge '#Bachendansa' forma part dels actes de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019 i s'estrenarà a Guissona en el context del Mercat Romà.'Els concerts de Brandenburg núm. 3 i 5' de Johann Sebastian Bach seran les obres més destacades que es reinterpretaran al programa. Els concerts del geni del barroc contenen alguns aspectes experimentals i innovadors per a l'època, com la supressió del contrast entre un petit grup de solistes i un major grup de cordes acompanyant, a més del tractament virtuós del clavicèmbal.

Passarà per Sant Guim de Freixenet a l'agost

'#Bachendansa' s'estrena a Guissona, passarà per Sant Guim de Freixenet a l'agost i al mes de desembre servirà per cloure els actes de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019. De fet, el muntatge sintetitza alguns dels conceptes prioritaris de l'esdeveniment, com l'aposta pel territori, la producció pròpia, la multidisciplinarietat i el diàleg contemporani.

L'espectacle està protagonitzat per l'Orquestra de Cambra de la Catalunya Interior i per la Jove Companyia de l'escola de Dansa Montse Esteve de Guissona. L'Orquestra de Cambra de la Catalunya Interior, nascuda a Cervera, té la voluntat de realitzar activitats culturals al territori, esdevenint una formació que serveixi de pont entre les orquestres i formacions de conservatoris i escoles de música i les professionals.

Per la seva banda, la Jove Companyia de l'escola de Dansa Montse Esteve de Guissona té el propòsit de donar l'oportunitat als alumnes de continuar ballant, una vegada han acabat els cursos a l'escola de dansa, o sigui, quan finalitzen el batxillerat o tenen els 18 anys.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari