Catalunya Diari

Música i foc ompliran els carrers de Cervera el dia de Sant Joan

L'esdeveniment, que antigament era la Festa Major cerverina, s’integra enguany en els actes de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019

Celebració del Corpus de l'any passat a Cervera
Celebració del Corpus de l'any passat a Cervera | Marc Castellà

Al llarg del diumenge 23 de juny, dia de la revetlla de Sant Joan, els carrers de Cervera s'ompliran de sons, olors i danses en el marc de la celebració del Corpus. L'esdeveniment, que antigament era la Festa Major cerverina, mostrarà les tradicionals catifes de flors pel nucli antic de la capital de la Segarra. A més, tindrà lloc una processó, tocs de campanes i la Passada del Seguici Festiu, formada pels balls de gitanes, d'espases, gegants, àliga, cérvol, drac, músics, timbalers... Els actes finalitzaran a la nit amb la revetlla de Sant Joan.

Enguany, la festa del Corpus s'emmarca en la commemoració de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019, ja que un dels eixos temàtics de la celebració és la voluntat de recuperar i transmetre la cultura tradicional i apropar-la a tots els públics.

Cervera, Capital de la Cultura Catalana 2019

Cervera es convertirà, al llarg de tot aquest any 2019, en la Capital de la Cultura Catalana gràcies al desplegament d'un programa d'activitats, format per prop de 200 accions interdisciplinàries repartides en més de 25 escenaris i amb la participació de més de 260 artistes i creadors, que tenen per objectiu posar en relleu la riquesa cultural de la capital de la Segarra i el seu territori.

Al llarg de pràcticament un any, un comissariat creat específicament per a l'ocasió ha confeccionat la programació d'actes de la ciutat més petita de totes les viles que han estat distingides amb el títol de Capital de la Cultura Catalana i que agafa el relleu de Manresa, la capital del Bages, ciutat distingida amb aquest reconeixement l'any 2018.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari