Catalunya Diari

Música tradicional cubana, rock’n’roll i Jazz, al Cafè del Teatre

Música tradicional cubana, rock’n’roll i Jazz, al Cafè del Teatre| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

El Cafè del Teatre de Lleida acull aquesta setmana, els dies 23, 24, 25 i 26 d'octubre, diferents propostes musicals on hi tenen cabuda el rock, el Jazz o la música Cubana, de la mà de grups locals i estrangers.

Dijous 23 d'octubre: Sonsonite
Els lleidatans Sonsonite, banda formada per músics de la Pixie Dixie, Familia Torelli i The Crossfather, revisen la música tradicional cubana versionant temes de Buena Vista Social Club, Compai Segundo i Ibrahim Ferrer entre d’altres, respectant la seva instrumentació original i arranjaments. L'estil gira al voltant del son cubà, però també bolero, cha cha cha, salsa i mambo.

Divendres 24 d'octubre: Pony Named Olga + Clockwork Psycho
Des de Berlinarriba aquest sorprenent trio de rock'n'roll anomenat A Pony Named Olga. Elements del surf, rockabilly i el punk amb una bona dosi de disbauxa i ironia. Clockwork Psycho seran els encarregats d'obrir el concert.

Des de 2004 galopa per les estepes del Rock'n'Roll aquest sorprenent trio alemany. Heini Heimpimel, Luscious Lloyd (Kamikaze Queens-SCCL) i Steve Machine (Terrorgruppe-SCCL) enllacen elements del Surf i el Rockabilly amb altres del Country i el Punk, amb una bona dosi de desenfrenament i ironia. S'han guanyat una més que merescuda reputació com a banda de directe per l'energia dels seus espectacles, amb un brut, sorollós i esquinçador so de guitarra, acrobàcies sobre el contrabaix i contundència en la bateria amb una veu en el mes pur estil Muppet Show per convertir l'infern en una pista de ball on no poder parar de moure's. Han compartit escenari amb bandes com Lucky Tubb, Kamikaze Queens, The *Meteors, Knucklebone Oscar o The Runaway Brides entre molts altres.

Dissabte 25 d'octubre, Lost Art of Murder+ Pull My Strings
Els lleidatans Pull My Strings estan demostrant talent i bon fer per allà on passen, sent lloats per públic i crítica. Una evolució constant i sense descans. Obrirà el concert la banda lleidatana Lost Art of Murder.

Pull My Strings. Banda lleidatana de rock alternatiu ballable, on es conjuguen a la perfecció guitarres fresques amb puntejats impossibles, bateries contundents i accelerades en perfecta sintonia amb unes línies de baix solides, tot amenitzat per un tocs de teclat sonant a l'analògica dels 80 i una conjunció de veus que fan les delicies de les oïdes. Recorden als Hives més gamberros, la velocitat dels Two Door Cinema Club, les melodies dels Beatles més complexos, o les crues guitarres dels Arctic Monkeys.

Lost Art of Murder neixen el juny de 2014 amb Neil Roma (Guitarra i veu) i Pau Ballester (Bateria). Es consoliden quan, un mes després, Gerard Làzaro (Guitarra i veus) i Francesc Baudilio (Baix i veus) s’incorporen a la formació. Després d’un parell de mesos d’assajos i preparació el grup graba el seu primer single, que porta per títol “No te importa masacrar”. La gravació i la mescla d’aquest tema té lloc a la Crazy House Studio (Lleida). Posteriorment, el grup es presenta davant del públic per primera vegada el dia 4 d’octubre al pub Stones (Lleida).

Diumenge 26 d'octubre, 20.30h. J.Jerry González-trompeta | Javier Colina-contrabaix | Marc Miraltabateria, dins Jazz Tardor. XXI Festival de Jazz de Lleida, que organitza: Quadrant Records
El trompetista Jerry González és un dels músics més carismàtics i singulars que han contribuït a donar una nova embranzida a les sonoritats llatines en el llenguatge del jazz. Nascut al Bronx de Nova York i educat musicalment pels grans trompetistes de la història del Jazz, és líder de la mítica The Fort Apache Band i la seva popularitat va créixer al nostre país per la seva participació a la mítica pel•lícula “Calle 54” de Fernando Trueba.

Acompanyat de Javier Colina, possiblement el millor contrabaixista del món en sonoritats llatines i flamenques (recordada és la seva participació en els discos Lágrimas Negras o Live at Village Vanguard de Bebo Valdés), i de Marc Miralta, un dels nostres bateries més internacionals (Chano Domínguez, OAM trio, New York Flamenco Reunion...). Un gran concert de jazz i latin per gaudir de la magnètica presència a l’escenari d’aquest trio de líders.


Comentaris

envia el comentari