Catalunya Diari

Músiques Disperses converteix Lleida en capital del folk

Músiques Disperses converteix Lleida en capital del folk| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 Per primer cop, el Mud Festival acollirà el proper 16 de març una mitja marató de cinc concerts en un mateix dia, amb propostes tant diverses com Ferran Palau, Ocellot, Esperit!, Soledad Vélez i el duet composat per Isaac Ulam i José Domingo. El cartell d’aquesta edició el complementen artistes i bandes com Maïa Vidal, Sívia Pérez-Cruz, A Jigsaw o Robin Williamson, entre altres.
 
La tinenta d’alcalde i regidora de Patrimoni Cultural, Montse Parra, s’ha mostrat satisfeta al presentar aquesta setena edició del Músiques Disperses, i ha agraït als organitzadors la feina realitzada a l’hora de crear la programació d’enguany. Parra ha recordat que aquest festival va néixer a Lleida i que, actualment, s’ha convertit en una referència estatal en ser l’únic certamen dedicat a la música neofolk.
 
D’altra banda, el director del Músiques Disperses, Toni Gorgues, ha afirmat que el festival s’ha consolidat com una de les activitats culturals més importants de la ciutat, i que en els darrers anys, a més, ha transcendit a nivell estatal. Prova d’això és que tant el 8 com el 9 de març, Ràdio 3 es desplaçarà a la ciutat i s’instal·larà al Cafè del Teatre amb l’objectiu d’enregistrar en directe les actuacions que es duguin a terme durant aquests dies i que, posteriorment, s’emetran íntegrament en alguns dels programes de la graella radiofònica.
 
A nivell artístic, el MUD combina grans noms nacionals, estatals i internacionals amb apostes arriscades, sempre en format petit i mitjà i potenciant la qualitat i el caràcter davant l’estricta comercialitat. No es tracta, doncs, de música majoritàriament popular, sinó que en aquest festival hi predominen els gèneres que satisfan gustos culturals un tant inquiets.
 
Enguany, s’ofereix també la possibilitat d’aconseguir descomptes especials i progressius en forma de mini-abonaments a la carta. Els punts de venda d’entrades anticipades es poden trobar al Cafè del Teatre de l’Escorxador, a l’agència Guerssen, situada a la Plaça Amics de Lleida s/n, i a la web Atrapalo.com.Comentaris

envia el comentari