Catalunya Diari

Neix 'L’Escola de l’Espectador' de l’Aula Municipal de Teatre de Lleida

Neix 'L’Escola de l’Espectador' de l’Aula Municipal de Teatre de Lleida| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

L’Aula Municipal de Teatre de Lleida ha engegat aquest curs 2015-2016 'L’Escola de l’Espectador', una iniciativa que pretén fomentar la sensibilització artística vers l’art i la cultura, tant en infants i joves com en adults. Partint de la premissa “no naixem públic, ho arribem a ser”, 'L’Escola de L’Espectador' de l’Aula Municipal de Teatre vol dotar el seu alumnat d’una formació que contribueixi a desenvolupar la imaginació, despertar la sensibilitat, estimular l’esperit crític i provocar emocions. El projecte està coordinat per l’actor i director i professor de l’Aula, Eduard Muntada.

L’Escola de l’Espectador de l’Aula de Teatre vol contribuir a que el públic esdevingui un espectador actiu; amb capacitat d’elecció pròpia i d’anàlisi crític en l’àmbit d’espectacles, al mateix temps que adquireixi un interès per la cultura en general. De la mateixa manera, també vol oferir un entorn d’experiència per tal d’endinsar-se físicament i intel·lectual en els entreteixits d’un projecte teatral.
 
A través de xerrades, visites, projeccions, diàlegs amb directors, intèrprets, autors... 'L’Escola de l'Espectador' vol crear un entorn on el seu alumnat pugui conèixer els processos creatius d’un espectacle i trencar la còmoda passivitat de la butaca.
 
Els objectius de 'L’Escola de l’Espectador' són:
- Familiaritzar els alumnes amb els recursos culturals del seu entorn.
- Descobrir el món de la creació artística.
- Conèixer i comprendre els codis d’una representació en viu.
- Potenciar la capacitat de llegir i analitzar els signes i continguts d’un espectacle.


Comentaris

envia el comentari