Catalunya Diari

Neix l’Orquestra Infantil Julià Carbonell de les Terres de Lleida

L’OJC impulsa aquesta nova iniciativa pedagògica per donar més oportunitats a la formació de nous músics lleidatans

Imatge de l'OJC
Imatge de l'OJC | LleidaDiari.cat

L'any vinent començarà a caminar l'Orquestra Infantil Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OITLL, una important iniciativa de suport pedagògic impulsada per l'OJC amb la voluntat de donar més eines formatives a les noves generacions d'intèrprets musicals lleidatans. L'OJC ha obert una convocatòria pública per tal que tots els alumnes interessats s'hi puguin inscriure i d'aquesta manera oferir als nens i nenes estudiants de música dels darrers cursos de Grau Elemental i inici de Grau Professional, de les Escoles de Música i Conservatoris de les poblacions de tota la demarcació de Lleida, l'oportunitat de realitzar un treball orquestral de qualitat, lúdic i engrescador.

El termini d'inscripció acaba el 16 de novembre i els assajos tindran lloc el 26 de gener a Lleida, el 2 de febrer a Agramunt, el 16 de febrer a Ponts i el 23 de febrer Cervera amb un concert final inclòs. L'Orquestra OITLL serà dirigida per Albert Gumí, un dels directors amb més experiència en la formació de joves músics del nostre país. Es realitzaran parcials per seccions amb els professors de l'OJC. En aquest primer any es proposarà un repertori basat en la història de la música amb obres de diferents èpoques (des del renaixement fins a l'actualitat passant pels períodes més representatius: barroc, classicisme, romanticisme, músiques actuals d'arreu del món...).

La finalitat d'aquesta tria serà que els joves músics puguin fer un aprenentatge divers i que formin la seva sensibilitat a través de músiques d'estils marcadament diferents. La plantilla seran els instruments habituals d'una orquestra simfònica (violí, viola, violoncel, contrabaix, flauta travessera, oboè, clarinet, fagot, trompa, trompeta, trombó, tuba, percussió, arpa) i altres instruments acústics (saxo, flauta de bec, guitarra clàssica, acordió...). Queden exempts del projecte els instruments amplificats i els pianos o teclats. Si el teu fill és un apassionat de la música i vols que formi part d'aquesta important orquestra catalana no ho dubtis i anima'l a inscribir-se!


Comentaris

envia el comentari