«La nena dels pardals», un conte poètic sobre els herois quotidians, dissabte al Teatre de l’Escorxador de Lleida

Basada en un fet històric, l’obra de la companyia Teatre al Detall convida a reflexionar sobre l’ecologisme, les lleis o el respecte
Imatge de l'obra
Imatge de l'obra | LleidaDiari.cat

Un espectacle familiar en forma de conte poètic sobre els herois quotidians, la vida i el paper dels nens arriba aquest dissabte 3 de març a la sala 1 del Teatre Municipal de l'Escorxador de Lleida. «La nena dels pardals», de la companyia Teatre al Detall, és una obra pensada per a tota la família inspirada en un conte de Sara Penny Paker. El grup La Tresca i la Verdesca, que posa la música a l'espectacle, ha rebut a finals de gener el premi Enderrock al millor disc familiar i és finalista del premi de votació popular.


 

Estrenada el 2017 al Sant Andreu Teatre (SAT) de Barcelona, «La nena dels pardals» està basada en un fet històric real: el 1958, Mao Zedong va declarar la guerra als pardals en el context del projecte Gran Salt, que volia transformar la Xina en una potència industrial de primer ordre. A l'obra, el Gran Timoner ordena exterminar els pardals del país perquè es mengen el gra. Davant d'aquesta decisió, Ming Li, la nena protagonista, li porta la contrària i segueix les directrius del seu cor. L'espectacle es converteix en un conte que convida a reflexionar sobre l'ecologisme, la injustícia d'algunes lleis o el respecte als nens.


  

 

 

De fet, entre el passat divendres dia 23 de febrer i ahir dilluns l'obra s'ha representat en quatre sessions a les quals hi han assistit un total de 1.200 nens i nenes de Primària d'escoles lleidatanes. «La nena dels pardals» està dirigida per Teatre al Detall, una companyia de repertori nascuda fa més d'una dècada, i formada pels actors i productors Xavi Idàñez i Txell Botey. Teatre al Detall fa espectacles transversals per a tots els públics amb diferents nivells de lectura (nens i adults). Durant la seva trajectòria han realitzat tres obres destinades al públic adult i tres per l'infantil. El preu de l'entrada és de 10 euros i 6 en reduïda.

Comentaris

envia el comentari