Catalunya Diari

«La nena dels pardals», un conte poètic sobre els herois quotidians, dissabte al Teatre de l’Escorxador de Lleida

Basada en un fet històric, l’obra de la companyia Teatre al Detall convida a reflexionar sobre l’ecologisme, les lleis o el respecte

Imatge de l'obra
Imatge de l'obra | LleidaDiari.cat

Un espectacle familiar en forma de conte poètic sobre els herois quotidians, la vida i el paper dels nens arriba aquest dissabte 3 de març a la sala 1 del Teatre Municipal de l'Escorxador de Lleida. «La nena dels pardals», de la companyia Teatre al Detall, és una obra pensada per a tota la família inspirada en un conte de Sara Penny Paker. El grup La Tresca i la Verdesca, que posa la música a l'espectacle, ha rebut a finals de gener el premi Enderrock al millor disc familiar i és finalista del premi de votació popular.

Estrenada el 2017 al Sant Andreu Teatre (SAT) de Barcelona, «La nena dels pardals» està basada en un fet històric real: el 1958, Mao Zedong va declarar la guerra als pardals en el context del projecte Gran Salt, que volia transformar la Xina en una potència industrial de primer ordre. A l'obra, el Gran Timoner ordena exterminar els pardals del país perquè es mengen el gra. Davant d'aquesta decisió, Ming Li, la nena protagonista, li porta la contrària i segueix les directrius del seu cor. L'espectacle es converteix en un conte que convida a reflexionar sobre l'ecologisme, la injustícia d'algunes lleis o el respecte als nens.

  

De fet, entre el passat divendres dia 23 de febrer i ahir dilluns l'obra s'ha representat en quatre sessions a les quals hi han assistit un total de 1.200 nens i nenes de Primària d'escoles lleidatanes. «La nena dels pardals» està dirigida per Teatre al Detall, una companyia de repertori nascuda fa més d'una dècada, i formada pels actors i productors Xavi Idàñez i Txell Botey. Teatre al Detall fa espectacles transversals per a tots els públics amb diferents nivells de lectura (nens i adults). Durant la seva trajectòria han realitzat tres obres destinades al públic adult i tres per l'infantil. El preu de l'entrada és de 10 euros i 6 en reduïda.


Comentaris

envia el comentari