Catalunya Diari

El «No Surrender Festival» de Vilanova de Bellpuig escalfa motors amb una versió infantil que atrau uns 50 joves músics

El festival d'homenatge a Bruce Springsteen del Pla d'Urgell espera el 29 i 30 d'aquest mes un miler de participants

A Vilanova de Bellpuig, al Pla d'Urgell, la segona edició del festival d'homenatge a Bruce Springsteen «No Surrender Festival» ja ha començat a escalfar motors amb la versió infantil de l'esdeveniment. Uns cinquanta joves músics d'entre cinc i quinze anys han assajat la cançó «Badlands», que és la que s'ha escollit aquest any perquè toquin alhora un miler de músics el pròxim 30 de juny. L'objectiu del «No Surrender Kids» és que els intèrprets més joves es familiaritzin amb la cançó i perdin la por a tocar durant l'actuació multitudinària que es farà d'aquí a tres setmanes.

Imatge general d'una part dels participants al No Surrender Kids amb una nena que toca els teclats en primer terme
Imatge general d'una part dels participants al No Surrender Kids amb una nena que toca els teclats en primer terme | LleidaDiari.cat

La pluja ha obligat a traslladar l'assaig al pavelló de Vilanova de Bellpuig, aquest diumenge ple de bateries, teclats, guitarres i saxos. Aquest diumenge també s'ha presentat una rèplica de la primera guitarra d'Springsteen que se sortejarà a favor de l'entitat Salut Mental Ponent, una tria gens gratuïta després que el 'Boss' fes pública a seva lluita contra la depressió.

  

L'objectiu del «No Surrender Festival» és fer un tribut a Bruce Springsteen aplegant en un mateix espai el nombre més gran de músics que interpreten alhora un tema del 'Boss'. Aquest any s'ha triat la cançó 'Badlands' i els primers a assajar-la han estat una cinquantena de músics de fins a 15 anys sota la direcció del músic Antoni Tolmos, director artístic del festival. El «No Surrender Kids» és una de les principals novetats de la segona edició del festival, que aquest any potencia el seu vessant internacional i ja ha venut entrades als EUA, Àustria, Suïssa, Regne Unit, Alemanya, França o Itàlia.

Imatge general d'una part dels participants al No Surrender Kids
Imatge general d'una part dels participants al No Surrender Kids | LleidaDiari.cat

 

A tres setmanes de la gran cita l'organització espera almenys igualar la xifra d'intèrprets de l'any passat. En la primera edició es va arribar a la xifra de 1.004 músics (entre cantants, guitarristes, baixistes i bateries) que es van reunir per interpretar i enregistrar un videoclip amb la cançó «No Surrender». Aquest any l'organització permet que s'inscriguin també instruments de vent, com ara saxos, a banda de cantants, guitarristes, baixistes i bateries, que ja hi van participar l'any passat.Comentaris

envia el comentari