Catalunya Diari

'Petits Cinèfils. Cicle Hayazo Miyazaki', nou cicle de cinema al CaixaForum Lleida

Adreçat als més petits i a les seves famílies perquè gaudeixin plegats d’una experiència cinematogràfica única

Sota el títol 'Petits Cinèfils. Cicle Hayazo Miyazaki'CaixaForum Lleida estrena el proper dijous 30 de juny, a les 19 h, un programa de cinema adreçat als més petits i a les seves famílies perquè gaudeixin plegats d'una experiència cinematogràfica única. Es tracta d'una selecció de 4 films: El meu veí Totoro (30 de juny) El Castillo en el cielo (7 de juliol) El Castillo ambulante (14 de juliol) i Kiki, l'aprenenta de bruixa (21 de juliol) d'un dels grans mestres del cinema d'animació: Hayano Miyazaki pensada per fer riure, reflexionar i aprendre, a més a més, de fer volar la imaginació.

Els quatre films seleccionats estan marcats per les impressions de la infantesa de Hayano Miyazaki, per un amor profund vers els personatges i la natura, per la cura i el detall de cada traç ja que a banda de dirigir un equip d'animació, Hayano Miyazaki retoca els dibuixos i els imprimeix el segell personal que els fa únics. Cadascuna d'aquestes pel·lícules, serà presentada per un educador que en proporcionarà les claus bàsiques i necessàries per interpretar-la i gaudir-ne.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge del meu amic Totoro
Petits Cinèfils. Cicle Hayazo Miyazaki, nou cicle de cinema, per al públic familiar | LleidaDiari.cat

Projeccions

EL MEU VEÍ TOTORO

Dijous 30 de juny, a les 19 h

Dir.: Hayao Miyazaki, 1988, Japó. Doblada al català. Títol original: Tonari no Totoro. Gènere: animació, fantasia. Idioma original: japonès. Durada: 86 min. Edat recomanada: +4

Un pare i les seves dues filles, alegres i imaginatives, la Satsuki i la Mei, es traslladen a viure al camp mentre la mare es recupera d'una malaltia a l'hospital. Les dues germanes faran amistat amb en Totoro, un esperit del bosc, i descobriran que la nova llar i el seu entorn estan plens de sorpreses màgiques. Aquest relat hipnòtic, que es mou entre la realitat i la imaginació, és la pel·lícula que va situar Hayao Miyazaki com un dels grans referents del cinema d'animació japonès fins a avui dia.

EL CASTILLO EN EL CIELO

Dijous 7 de juliol, a les 19 h

Dir.: Hayao Miyazaki, 1986, Japó. Doblada la castellà. Títol original: Tenkû no shiro Rapyuta Gènere: animació, aventures. Idioma original: japonès. Durada: 124 min. Edat recomanada: +6

La Sheeta és l'única persona al món que coneix el secret de la ciutat flotant de Tedis, resultant d'una civilització aparentment extingida. En Pazu és un jove rebel que es creua en el seu camí. Arribar al castell en el cel i conèixer-ne els misteris ocults es convertirà en una odissea plena d'aventures i personatges que reforçarà la relació d'afecte entre en Pazu i la Sheeta davant l'adversitat. Aquest conte animat, testimoni de l'habilitat de Miyazaki com a narrador i animador, és la primera pel·lícula de l'estudi Ghibli.

EL CASTILLO AMBULANTE

Dijous 14 de juliol, a les 19 h

Dir.: Hayao Miyazaki, 2004, Japó. Doblada la castellà. Títol original: Hauru no Ugoku Shiro Gènere: animació, aventures. Idioma original: japonès. Durada: 119 min. Edat recomanada: +7. La Sophie és una jove sobre la qual pesa una terrible maledicció que fa que tingui l'aspecte d'una dona vella. Per trencar l'encanteri decideix demanar ajuda al mag Howl, que viu en un castell ambulant, tot i que potser és el mag qui necessita l'ajuda de la Sophie.

KIKI, L'APRENENTA DE BRUIXA

Dijous 21 d juliol, a les 19 h

Dir.: Hayao Miyazaki, 1989, Japó. Doblada al català. Títol original: Majo no takkyûbin. Gènere: animació, aventures. Idioma original: japonès. Durada: 103 min. Edat recomanada: +4. La Kiki és una aprenenta de bruixa de 13 anys que deixa enrere la família per independitzar-se i començar el procés que la convertirà definitivament en bruixa. Acompanyada d'en Gigi, el seugat negre, emprendrà un viatge iniciàtic que l'ajudarà a descobrir els seus punts dèbils i les seves autèntiques virtuts.


Comentaris

envia el comentari