Catalunya Diari

'El nou Rosé de Lleida', el nou vi que no deixarà indiferent a ningú

S'ha elaborat de forma natural amb la mínima quantitat necessària de sulfits

Imatge del nou vi de Lleida
El celler de Foradada presenta el seu nou vi | Rubió de Sòls

'El nou Rosé de Lleida' és la novetat del celler Rubió de Sòls del Montsec, un celler territorial i de proximitat, ubicat a Foradada, a la comarca de la Noguera, on es promocionen els vins de terrer i amb un segell personal a la mà de l'enòloga Judit Sogas.

Tal com expliquen des del mateix celler, és un vi ideal per acompanyar la cuina mediterrània catalana i moderna. Acompanya plats frescos i amb gustos ben marcats, tant de mar com de muntanya. És un vi gastronòmic per tots els públics. Primers aromes fresques a herbes silvestres (romer i farigola); en remenar la copa surten els aromes de fruits del bosc (móres vermelles i aranyons). Destaca la subtilesa i l'elegància aromàtica.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Té una entrada suau, acidesa marcada i equilibrada

Tanmateix, té una entrada suau, acidesa marcada i equilibrada. La textura és sedosa, amb un toc mineral marcat al final de la boca. El postgust és agradable i fresc. La verema va ser el 15 de setembre del 2019, selecció del raïm a la vinya i collit a mà en caixes de 15 kg i reposat en càmera de fred durant 24 hores. El raïm directe a la premsa, s'ha extret el color de la pell lleugerament i el most flor resultant s'ha decantat per pes. El most flor rosat nét fermenta a la bóta francesa de gra fi (usada prèviament amb vi blanc tres anys), i es manté la criança durant tres mesos.

Embotellat el dia 01 de maig del 2020, s'ha elaborat de forma natural amb la mínima quantitat necessària de sulfits. La finca compta amb 5 hectàrees de vinya pròpia nomenada VINYESDALT, plantada a la Serra del Munt, al municipi de Foradada, a la Vall del Montsec de Rúbies. Compta amb tres finques diferenciades pel microclima i el terrer. Sistema de conducció artesanal per ser un sistema de treball tradicional amb la vinya en forma de vas i un suport de fusta per cada planta. És una plantació exclusiva de ceps seleccionats d'Ull de Llebre plantats l'any 2011.


Comentaris

envia el comentari