Catalunya Diari

L'Obert Centre Històric de l'Aplec reivindica la cultura gastronòmica i festiva del barri antic

Vermut, garrotins i contacontes al voltant d'una àmplia oferta gastronòmica

Imatge d'una edició anterior
Imatge d'una edició anterior | FECOLL

La Federació de Colles de l'Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll) participa, un any més en la que és la desena edició de l'Obert Centre Històric, organitzat per la Paeria i amb la col·laboració de les entitats residents en el barri antic de Lleida.

La cita és dissabte 21 de setembre i arrenca a partir de les 12.30 hores, a la placeta situada davant la seu de la Fecoll (C/ Obradors 2), amb la tradicional Vermutada musical amenitzada per l'actuació en viu de Código 2319, que versionarà els grans èxits del pop espanyol de les dècades dels 80 i els 90.

La programació de tarda s'obre amb la sessió de contacontes als Jardins de l'antic convent de Santa Clara –seu dels Castellers de Lleida que coorganitzen l'activitat infantil junt amb la Fecoll–, en què el grup d'animació SAC Espectacles explicarà les aventures de "L'Hèlix rodamón". Tot seguit, se servirà xocolata i coca per a tots els nens i nenes assistents. Finalment, a les 19.30 hores, retorna l'ambientació a la placeta de la Fecoll amb la Juerga Rumbera de Xavi Boira, Machín i un Rumbero de Postín; i Dolors Pubill i Pati Rubio –filla i néta del mític Enric Pubill 'LoParrano'– que mostraran com es ballaven el garrotin vell o el sandó.

Oferta gastronòmica

La jornada compta amb una atractiva oferta gastronòmica de tapes, a preus populars d'entre 4 i 8 euros, en què no falten els tradicionals caragols, la típica barreja lleidatana, l'amanida fresca d'ibèrics, les 'rabas' de calamar o les patates braves. Propostes culinàries del Racó del Caragol –el restaurant de la Fecoll gestionat per la Mar Garcia Casals– que es poden acompanyar amb vermut Yzaguirre, en la seva versió clàssica o combinada de Vermutònic, la nova San Miguel Magna de barril o la Ratafia de l'Aplec, sent totes les begudes al preu d'1 euro.

Exposició Humor Gràfic Caragoler

Coincidint amb la jornada, la Sala Manolo Calpe de la Fecoll romandrà oberta amb l'exposició "50 millors obres del XII Concurs d'Humor Gràfic Caragoler", que mostra una selecció de les millors vinyetes de les 354 obres presentades –procedents de 52 països diferents de tots els continents– al certamen. Els dibuixos exposats procedeixen de Catalunya, Galícia, País Valencià, Brasil, Mèxic, Alemanya, Kosovo, Anglaterra, Ucraïna, Índia, Iran, Xina, Hongria, Síria, Rússia, Montenegro Sèrbia, República Txeca, Itàlia, Colòmbia, Turquia, Malàisia, Argentina o Eslovàquia.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari