Catalunya Diari

Oberta la venda d'entrades pels espectacles de la 25a edició del Trapezi a Reus

Del 12 al 16 de maig Reus acull una nova edició de la Fira de Circ de Catalunya amb companyies i artistes de renom en l'àmbit local i nacional

Ja es poden adquirir les entrades dels espectacles del Trapezi, la Fira de Circ de Catalunya que celebrarà a Reus la seva 25a edició del 12 al 16 de maig.

A diferència d'altres anys, enguany cal adquirir entrada per tots els espectacles de la Fira, amb l'objectiu de complir amb les mesures sanitàries i d'aforament derivades de la pandèmia. Tots els espectacles compten amb preus populars per les entrades, que oscil·len entre els 2 € i els 8 € i es poden adquirir a través del web oficial de la fira www.trapezi.cat.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Ampliació d'espais adaptats

La Fira Trapezi d'enguany ha dissenyat una programació adaptada a les restriccions d'aforament i moviment actuals. En aquest sentit, s'han adaptat els espais tradicionals de la Fira, com els teatres Bartrina i Fortuny o La Palma i també s'han incorporat nous escenaris per ampliar el radi d'actuació de la Fira i tenir espais delimitats a l'aire lliure, com ara la plaça de l'Arquitecte Antoni Sardà o el pàrquing de Sant Serapi. Alhora, s'ha previst el muntatge de dues carpes de circ, una a la plaça d'Anton Borrell i l'altra al Mas Iglesias.

De la mateixa manera, es vetllarà per l'aplicació escrupolosa de les mesures d'higiene i seguretat pertinents, adaptades al context de la covid-19, com ara la neteja i desinfecció constant dels espais que acullen espectacles, tant dels artistes com públic; la reorganització d'aforaments segons espais, sempre mantenint les mesures i distàncies de seguretat; el disseny de recorreguts d'entrada i sortida per evitar creuaments de persones; i el control de les localitats i els accessos als espais dels espectacles per poder realitzar en tot moment la traçabilitat corresponent.

La programació del 25è Trapezi

El tret de sortida d'aquesta edició tindrà lloc el dimecres 12 de maig a la tarda al Teatre Bartrina i anirà a càrrec d'Alba Sarraute i Les Ofèlies que presenten el seu espectacle Desdèmona, una coproducció del Grec 2020 Festival de Barcelona i Camaleònica Produccions que presenta una reformulació en clau femenina del clàssic Shakespearià Otel·lo a través del cos, la música i, especialment les tècniques de circ. El Bartrina, també acollirà, en els següents dies, els espectacles Ahir, d'Animal Religion, i la Producció Nacional de Circ, Estat d'Emergència.

D'altra banda, el Teatre Fortuny serà l'escenari de la clausura d'aquesta edició, amb l'Orquestra Malabares de la companyia Pistacatro, un espectacle d'allò més especial que relaciona música i circ amb sis malabaristes i una banda municipal. De la mateixa manera, el Fortuny també acollirà els madrilenys Nueveuno amb el seu nou espectacle Suspensión i la mítica Pepa Plana amb les seves Veus que no veus.

Cartell del festival Trapezi de Reus
Oberta la venda d'entrades pels espectacles de la 25a edició del Trapezi | LleidaDiari.cat

Pel que fa als espectacles de carpa, a Mas Iglesias podrem veure l'espectacle Random, de Joel Martí & Pablo Molina, el Circ Pistolet i el seu Potser no hi ha final i també la coproducció del Trapezi d'enguany, a càrrec de la companyia PSiRC, que presentaran l'episodi 1: De quan Zeus es va fer vegà, del seu espectacle 'Després de tot' i estrenaran en primícia l'episodi 4: De quan Alexa es va comprar la seva roba a Humana. Per altra banda, la Carpa de la Pl. Anton Borrell acollirà l'espectacle Ex-libris de la Cia Vöelel i també serà l'escenari del tradicional Cabaret les nits de dijous, divendres i dissabte.

Què es podrà veure a La Palma?

A La Palma, podrem veure Áureo, de la companyia UpArte, el dijous i el divendres; i el cap de setmana acollirà al pallasso Leandre que presenta el nou espectacle Fly Me to the Moon, on conjuntament amb Laura Miralbés ens portarà un tàndem de bicicleta per a dues persones i interpretaran un viatge possible de dos pallassos cap a la lluna. D'altra banda, al Jardí de La Palma actuarà la companyia Cris-is, amb el seu espectacle Home.

Sílvia Capell i la companyia En Diciembre presentaran el seu Homenaje al Jardí de la Casa Rull, que també acollirà l'espectacle Calor de Jean Philippe Kikolas. Per la seva banda, Los Galindos estrenaran el seu nou espectacle MDR - Mort de Riure al Pàrquing de Sant Serapi on buscaran la complicitat del públic per fer que tothom s'arrisqui a morir de riure amb actuacions divendres dissabte. A la Pl. Arquitecte Antoni Sardà, la companyia Dikothomia presentarà ['e.go] amb una sessió diària.

Finalment, el Rock & Roll envairà dissabte la Bassa de Mas Iglesisas de la mà de la companyia Rolabola que presentarà el seu Rock Cric. La Bassa, seu del Trapexic durant els matins del cap de setmana, també acollirà el diumenge l'espectacle Save The Temazo.org a càrrec del Col·lectiu F.R.E.N.È.T.I.C.


Comentaris

envia el comentari