Catalunya Diari

Si t'agrada escriure, no et perdis aquest concurs de llengua catalana a Lleida

L’acte públic de lliurament de premis serà el divendres 18 de novembre

L'Ajuntament de Lleida i l'Institut d'Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida obren fins al 16 de setembre del 2022 el termini per presentar treballs per optar al 39è Premi d'assaig Josep Vallverdú i al 27è Premi de poesia Màrius Torres. El Premi Josep Vallverdú es convoca per a assaigs de tema lliure, escrits en llengua catalana i en qualsevol de les modalitats del gènere: assaig literari, sociològic, científic, biogràfic, filosòfic...

Pel que fa al Premi Màrius Torres, s'obre a poemaris de tema lliure en llengua catalana. Els originals hauran de ser inèdits i no han d'estar pendents de cap veredicte ni guardonats en altres certàmens literaris, totalment o parcialment. Ja des de fa dos edicions, la dotació del Premi Màrius Torres i Josep Vallverdú es van equiparar a 9.000 €. El veredicte dels jurats dels dos certàmens es farà públic el divendres 18 de novembre de 2022.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Les bases es poden consultar als webs de les institucions convocants, l'Ajuntament de Lleida (Cultura) i l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI), així com al BOP (39è Premi d'assaig Josep Vallverdú i 27è Premi de poesia Màrius Torres). Enguany hi ha hagut renovacions en el jurat del Premi Vallverdú, que relleven Màrius Serra, Elena Casacuberta i Teresa Iribarren.

Cartell dels premis Josep Vallverdú
Convocats el 39è Premi d’assaig Josep Vallverdú i el 27è Premi de poesia Màrius Torres | LleidaDiari.cat

Membres del jurat

Membres del jurat del 39è Premi d'assaig Josep Vallverdú 2022: Jaume Barrull Pelegrí, Anna Berga Timoneda i les incorporacions d'Anna Ballbona Puig, Gabriella Gavagnin Capoggiani i Joan Roig Amorós. Membres del jurat del 27è Premi de poesia Màrius Torres 2022: Eva Baltasar Sardà, Mireia Calafell Obiol, M. Antònia Massanet Mayol, Pere Pena Jové, Jordi Virallonga Eguren.

En l'edició passada, Eusebi Ayensa i Francesc Pastor van guanyar els premis d'assaig Josep Vallverdú i de poesia Màrius Torres 2021, amb les obres 'De l'una a l'altra riba (Un homenatge a Grècia)' i 'Ànima', respectivament.


Comentaris

envia el comentari