Catalunya Diari

Obren inscripcions per al Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes Kids and Youth

Tindrà lloc a Lleida del 30 de juny al 3 de juliol del 2022

La Paeria ha obert les inscripcions per a la tercera convocatòria del Concurs Internacional de piano Ricard Viñes adreçat a infants i joves. El Concurs Ricard Viñes Piano Kids and Youth organitzat per l'Auditori Municipal Enric Granados i el Conservatori i Escola Municipal de Música de Lleida, està dirigit a joves promeses fins a 17 anys.

El concurs adreçat a joves promeses té caràcter bianual perquè s'alterna amb el concurs destinat a adults, però atesa la COVID-19, l'any 2020 la XXIV edició del Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes destinat a adults de 18 a 32 anys, no es va poder celebrar i va tenir lloc durant el 2021. Per tant, la tercera edició del Kids and Youth que hauria d'haver-se realitzat l'any passat, se celebrarà enguany.

La tercera edició tindrà lloc del 30 de juny al 3 de juliol de 2022 i estarà dividida en tres categories

I Categoria (nascuts l'any 2011 i posteriors)

II Categoria (nascuts el 2008, 2009 i 2010)

III Categoria (nascuts el 2005, 2006 i 2007)

Els concursants podran actuar a l'Auditori Municipal Enric Granados davant del públic i un jurat internacional. Les dues anteriors edicions celebrades els anys 2017 i 2019, van assolir un altíssim nivell així com una entusiasta acollida per part del públic lleidatà.

Imatge d'una nena tocant el piano
Obren inscripcions per al Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes Kids and Youth | LleidaDiari.cat

Un concurs únic en tot el territori espanyol

S'aconsegueix, així, un concurs únic en tot el territori espanyol i dels pocs a Europa destinat exclusivament a joves pianistes d'altes capacitats. Els elements clau d'aquest èxit serien: la pròpia marca Ricard Viñes, que s'identifica amb un nivell pianístic elevat; les instal·lacions de l'Auditori i del Conservatori, òptimes per a dur a terme aquesta activitat; la implicació de l'Ajuntament de Lleida i dels patrocinadors, i el fet de comptar amb un jurat format per personalitats reconegudes en el món de la música.


Comentaris

envia el comentari