Catalunya Diari

Obren inscripcions per a la XVIII edició del Curs de Cant de Castellserà fins al 10 de juliol

Les classes de tècnica vocal, repertori, interpretació i treball corporal es realitzaran entre el 29 de juliol i el 4 d’agost

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu | LleidaDiari.cat

Castellserà acollirà entre el 29 de juliol i el 4 d'agost la XVIII edició del seu Curs de Cant. Organitzat per l'ajuntament de la localitat i l'Agrupació Coral Flors d'Urgell, al curs s'imparteixen assignatures cabdals per a la formació del cantant, com són tècnica vocal, repertori, interpretació i treball corporal. Les inscripcions estan obertes fins al dia 10 de juliol.

Amb un equip docent format per Alfons Escué, Asun Florensa, Dolors Escué i el director artístic del curs, Bruno Henriques, les classes començaran el diumenge 29 de juliol al matí i duraran fins al dissabte 4 d'agost. Aquell dia tindrà lloc el concert de cloenda.

Des del seu naixement l'any 2000, han estat ja més d'un centenar d'alumnes els que, provinents de diferents indrets de Catalunya, Espanya i l'estranger, han passat per aquesta institució a la recerca d'un perfeccionament vocal, sigui com a aficionats, o amb el desig d'una especialització. 

Sessions individuals i col·lectives

Els alumnes s'allotjaran aquests dies en cases de veïns de Castellserà i en una pensió de Linyola. De fet, l'Ajuntament de Castellserà convida els participants a les piscines. El curs esdevé una estada musical en una vila tranquil·la i acollidora. El curs de tècnica vocal, que incidirà en la veu i en el treball corporal, l'impartiran Asun Florensa i Dolors Escué. Les classes van dirigides a professionals de la comunicació oral i cantaires. Durant 26 hores, s'oferiran coneixements sobre la tècnica vocal, el treball del cos i la interpretació coral. Les sessions de tècnica seran individuals i tindran una durada de quinze minuts diaris per alumne. En canvi, les d'interpretació coral i treball de cos seran col·lectives. El curs comença el diumenge dia 29 de juliol a les 10.30 hores amb la presentació i les proves de veu, i finalitza el dissabte dia 4 d'agost a la tarda amb l'audició dels alumnes actius.

Al curs de cant, es potenciarà la tècnica vocal, la interpretació i el treball corporal. Bruno Henriques, Alfons Escué i Dolors Escué oferiran els seus coneixements a estudiants de cant, directors de cor, professors de llenguatge musical, professionals de la comunicació oral i cantaires. Amb 41 hores de classes individuals (excepte les de treball corporal) s'aprofundirà en l'àmbit de la interpretació de repertori solista. El curs comença també el diumenge dia 29 de juliol a les 10.30 hores amb la presentació i les proves de veu, i finalitza el dissabte dia 4 d'agost a la tarda amb l'audició dels alumnes actius.

 

El director artístic del curs, Bruno Henriques, comenta que la importància del curs de Castellserà rau en el fet que «la carrera de cant és molt llarga, uns deu anys, i és molt difícil aconseguir el perfeccionament, tant pel que fa als problemes tècnics, com per l'estudi del repertori». Henriques afegeix que durant el curs es dóna sempre també als alumnes «una nova visió sobre el seu propi repertori».


Comentaris

envia el comentari