Catalunya Diari

Obren el període d'inscripció per al festival Mostremp 2019

El Mostremp arriba a la seua 8a edició
Imatge d'arxiu del Mostremp
Imatge d'arxiu del Mostremp | Redacció - Fotografia: Mostremp

L’organització del Mostremp – Cinema Rural al Pallars - ja ha obert el període d’inscripcions de curtmetratges per la 8a edició, que se celebrarà del 22 al 25 d’agost. Tots aquells creadors que estiguin interessats a participar en la mostra, poden presentar les seves pel·lícules, que seran valorades pel jurat del festival. El termini de presentació dels curts va començar el 15 de desembre de 2018 i finalitzarà el dia 8 d’abril de 2019.

 

La mostra compta amb tres seccions competitives. La Secció Oficial, en la qual cal que els curts que s'hi presentin siguin de temàtica rural. La Secció Pallars&Ribagorça, en la qual hi poden optar produccions realitzades la zona geogràfica el Pallars i la Ribagorça (catalana o aragonesa). I també la Secció Jove, en la qual hi poden participar directors menors de 18 anys vinculats a un centre educatiu català. Per a més informació es poden consultar les bases a la web del festival http://www.mostremp.cat/.

 

El Mostremp de l'any passat

La mostra de cinema rural Mostremp 2017 es va dur a terme a Tremp del 24 al 27 d'agost amb un total de dotze curtmetratges a concurs. Simultàniament es van pdoer visionar el treball realitzat per les escoles i instituts del Pallars en la secció juvenil Víctor del Val. Per al 2017 també es va preveure l'exposició itinerant 'Plató Pallars' i la sessió inaugural amb la projecció de la pel·lícula d'animació 'La Tortuga Roja'.

 

Bergés va destacar en el seu moment l'èxit del Mostremp sobre rodes, que porta curtmetratges d'altres edicions a poblacions del Pallars Jussà i Sobirà tot l'estiu. Per la seva banda, l'alcalde de Tremp va voler reconèixer la tasca de l'associació per tal de difondre les comarques pirinenques a través del setè art. Finalment, el dia de la presentació, es va poder visionar el clip que difon el Mostremp d'aquest any, obra de la youtuber pallaresa 'Potxons a la Carta'.Comentaris

envia el comentari