Catalunya Diari

L’OCM inaugura la 2a temporada estable a l’Auditori amb la majestuosa Tità de Mahler

L’orquestra també interpretarà el Concert per a violí de Mendelssohn amb el concertino de l’Orquestra de Concergebouw d’Amsterdam, Liviu Prunaru, interpretant el Concert per a violí i orquestra de Mendelssohn

Imatge d'un dels musics participants
Imatge d'un dels musics participants | LleidaDiari.cat

L'OCM inaugura aquest dissabte la 2a temporada estable a l'Auditori amb la majestuosa Tità de Mahler en el marc de la programació de LaTemporada Lleida.

L'orquestra també interpretarà el Concert per a violí de Mendelssohn amb el concertino de l'Orquestra de Concergebouw d'Amsterdam, Liviu Prunaru, interpretant el Concert per a violí i orquestra de Mendelssohn.

El més clàssic de tots els romàntics

L'orquestra interpretarà, aquest dissabte, 26 d'octubre, al és 21.00 hores, el més clàssic de tots els romàntics, ja que Mendelssohn inclogué en aquest concert algunes novetats que compositors posteriors van prendre com a exemple: és el violí i no l'orquestra qui introdueix el tema inicial del primer moviment, la cadenza no es troba al final sinó abans de la reexposició i, a més, el solista també exerceix d'acompanyant de l'orquestra en moltes ocasions.

A la segona part, Tomàs Grau ja en solitari al capdavant de l'OCM dirigirà la Simfonia Tità de Mahler. Tot i estar inspirada en l'obra de Jean Paul titulada 'Tità', no es tracta d'un poema simfònic sinó d'un reflex de les emocions, l'humor i el drama que el compositor visqué en llegir la novel·la.

Altres concerts de l'OCM en la 2a temporada estable a Lleida

El 24 de gener el mestre Gábor Takács-Nagy s'embarcarà en la Simfonia núm.6 de Beethoven, l'anomenada 'Pastoral' a l'estar influenciada pel Retrat musical de la natura del compositor Justin Heinrich Knecht i intenta reflectir el mateix -camp; rierol, ocells; pastors; tempesta; goig i agraïment-, però de forma diferent. En aquest especial concert, també podrem gaudir del Concert per a piano i orquestra núm. 1 de Txaikovski amb el pianista Daniel Kharitonov.

Per cloure la temporada, el 21 de març, el públic gaudirà de la Gran Missa en Do menor de Mozart amb el Cor Lieder Càmera dirigida pel mestre Salvador Mas. Escrita els anys 1782 i 1783, rep aquest nom perquè adopta les característiques de la missa solemnes o napolitana que, influenciada per l'òpera, separa les parts de la missa ordinària en números diferents i hi introdueix àries virtuosístiques.

Un concert que anirà precedit per la Suite Orquestral núm. 1 de Bach

Un concert que anirà precedit per la Suite Orquestral núm. 1 de Bach, que forma part d'un conjunt de quatre suites que foren escrites durant l'anomenat 'període de Lepizig' (1723-50) i consta de 6 danses precedides per una obertura.

Les entrades es poden adquirir al web www.latemporadalleida.cat, a les taquilles de l'Auditori, Teatre de l'Escorxador i Teatre de la Llotja i a l'oficina de Turisme de Lleida. El preu és de 30€, la general, i 69€ l'abonament per als 3 concerts.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari