Catalunya Diari

'L’Octet de Mendelssohn', amb la fusió del Quartet Teixidor i l'Altimira, inaugura LaTemporada a Lleida

Aquests dos quartets col·laboren per primera vegada per oferir aquest concert que tindrà lloc aquest dijous, 15 d'octubre, a les 20.30 hores

Imatge dels dos quartets que actuaran a l'Auditori Enric Granados de Lleida
“L’Octet de Mendelssohn”, amb la fusió del Quartet Teixidor i el Quartet Altimira, inaugura LaTemporada a l’Auditori Municipal Enric Granados | LleidaDiari.cat

El Quartet Teixidor i el Quartet Altimira inauguraran aquest dijous, 15 d'octubre, a les 20.30 hores, la programació de tardor-hivern de LaTemporada a l'Auditori Municipal Enric Granados. Es tracta de la primera col·laboració entre els dos quartets que oferiran al públic el concert 'L'Octet de Mendelssohn'.

Durant la primera part del concert, el Quartet Teixidor se suma a la commemoració de l'Any Beethoven 2020 interpretant el Quartet op.18 núm 4. Tot seguit els quartets Teixidor i Altimira col·laboraran per primera vegada per tal d'oferir l'Octet per a cordes op.20 de Felix Mendelssohn. L'obra interpretada és una de les grans obres cambrístiques, composta quan ell tenia només 16 anys i amb una plena vitalitat i optimisme que es pot escoltar en directe molt poques vegades. Aquest octet està estructurat entre vuit instruments independents de manera que el joc musical arriba a nivells sublims.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Les entrades (11 € la general i 9 € la reduïda) es poden adquirir al web de La Temporada Lleida, a les taquilles del Teatre de la Llotja, l'Escorxador i l'Auditori i a l'oficina de Turisme de Lleida.

Quartet Teixidor i Quartet Altimira

El Quartet Teixidor neix el 2003 amb la intenció de donar a conèixer partitures oblidades i interpretar-les al costat de grans obres del repertori quartetístic. Porta el nom del compositor, organista i teòric musical Josep Teixidor nascut a Serós, Lleida. El Quartet Altimira va sorgir l'any 2012 format per estudiants del Conservatori de Liceu amb instruments de corda. El Quartet ha estat reconegut i premiat a diferents concursos de música i de cambra internacionals. També han enregistrat per Catalunya Música i per "Radio Radicale" d'Itàlia.


Comentaris

envia el comentari