Catalunya Diari

L’OJC continuarà amb els concerts del Festival de Música via streaming

Segons el director de l’OJC, Alfons Reverté, la societat ha de seguir tenint accés a la cultura i s’han d’implementar fórmules

Imatge d'un concert via streaming
L’OJC continuarà amb els concerts programats en el seu Festival de Música via streaming, si les circumstàncies així ho imposen | LleidaDiari.cat

L'OJC de Lleida continuarà amb els concerts programats en el seu Festival de Música via streaming, si les circumstàncies així ho imposen. Segons el director de l'OJC, Alfons Reverté, la societat ha de seguir tenint accés a la cultura i s'han d'implementar fórmules perquè aquesta pugui arribar a tothom, tot i la pandèmia.

L'Orquestra lleidatana té com a una de les seves funcions portar la música arreu del territori i el seu Festival de Música té programades 70 activitats musicals en més de 40 poblacions. L'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC) té marcats com un dels seus objectius fundacionals que l'accés a la música de cambra i simfònica sigui possible, no només a les grans capitals i als grans auditoris, sinó també a poblacions petites i amb menys recursos.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Per aquesta raó, el Festival de Música, que va presentar el mes passat, recorre diverses poblacions de tota la demarcació de Lleida i també fa especial atenció a diversos col·lectius que no tenen de forma regular aquest tipus d'activitats culturals al seu abast més pròxim, com ara són les escoles i els col·lectius més vulnerables de centres amb discapacitat intel·lectual o gent gran amb dependència i/o Alzheimer a través del programa 'Apropa Cultura'.

Atenent a les noves mesures establertes per la Generalitat arran de la pandèmia

Per tal que aquestes iniciatives no es perdin, l'OJC ha decidit seguir endavant amb la seva programació, però atenent a les noves mesures establertes per la Generalitat arran de la pandèmia, aquests concerts es faran via streaming mentre durin aquestes noves restriccions.

És el que farà per exemple el Meraki Trio, que havia de visitar el Centre Cívic Cappont i el Centre Cívic Bordeta de Lleida aquest 7 de novembre, o el VII Ensemble el 8 de novembre a Almatret. Així doncs els concerts no s'anul·laran sinó que seran accessibles a través d'Internet. Segons Alfons Reverté, director de l'OJC, l'accés a la cultura s'ha demostrat com un bé essencial i l'Orquestra té l'obligació i voluntat d'adaptar-se a qualsevol circumstància per fer efectiu aquest propòsit.


Comentaris

envia el comentari