Catalunya Diari

L’OJC porta la iniciativa Apropa Cultura a Solsona

Músics de l’OJC han ofert dos tallers-concert de musicoteràpia al Teatre Comarcal de Solsona

Imatge de l'OJC a Solsona
Imatge de l'OJC a Solsona | LleidaDiari.cat

En la tercera sessió d'enguany de la proposta social Apropa Cultura-OJC, que vol atansar la música a col·lectius especials de tots els racons del territori de Ponent, músics de l'OJC han ofert dos tallers-concert de musicoteràpia al Teatre Comarcal de Solsona. Músics de l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell han facilitat aquest dimecres a Solsona dos tallers de musicoteràpia en el marc de la proposta Apropa Cultura, de la qual l'orquestra n'és promotora a les Terres de Lleida. 

L'activitat consisteix a oferir tallers amb experiència sensorial i personal envers la música, conduïts per la musicoterapeuta Pilar Planavila. Aquest taller queda complementat en aquest cas amb el Quartet Matisse, format per músics de l'OJC, que ha interpretat un repertori centrat en les necessitats específiques de cada grup de participants, a qui també donen l'oportunitat de viure la música de manera propera i estimulant en un entorn de proximitat i en un espai adaptat i accessible a tots els públics.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!
Imatge de l'OJC a Solsona
Imatge de l'OJC a Solsona | LleidaDiari.cat

 

Els grups que han pogut gaudir de la iniciativa han estat els membres de l'Associació Amisol

Així, els grups que han pogut gaudir de la iniciativa han estat els membres de l'Associació Amisol que promou les activitats i atencions de les persones amb diversitat funcional de la comarca; i la unitat d'afectats d'Alzheimer de la Fundació Pere Màrtir Colomés de Solsona. La iniciativa té per objectiu fer gaudir de la música a través d'una experiència viva, facilitant la participació de col·lectius en situació de vulnerabilitat en una activitat social i creativa.

Així, Apropa Cultura-OJC preveu realitzar més de 30 tallers per tot el territori durant aquest 2019, i comptarà per fer-ho amb diverses formacions musicals de l'OJC. Les següents sessions tindran lloc a Cervera, el pròxim dimecres 27 de març. L'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida vol ser una orquestra al servei de la ciutadania i arribar a tots els racons del territori lleidatà amb propostes d'activitats inclusives i projectes integradors amb l'objectiu d'atansar la música també a tots els públics.

L’Orquestra Julià Carbonell amplia el seu projecte social

Les activitats de l'OJC per a l'anualitat de 2019, tenen un especial èmfasi en el projecte social dirigit especialment als col·lectius amb diversitat funcional i als afectats per l'Alzheimer. Aquest serà el projecte estrella, conjuntament amb el de l'ampliació de l'espai educatiu, creant l'Orquestra Infantil Julià Carbonell –que va debutar amb èxit el passat cap de setmana al Paranimf de la Universitat de Cervera – en el qual hi ha nenes i nens de quinze poblacions diferents de les comarques de Lleida i amb nivells d'estudis diversos, que van des del tercer nivell elemental fins a segon curs de grau professional, o sigui, aquells que estan a punt de fer el salt a la professionalització.


Comentaris

envia el comentari