Catalunya Diari

'One, Two, Free... Folk!', arriba el tren del folk a CaixaForum Lleida

El concert es podrà gaudir al centre cultural el 20 de febrer i el 6 de març

Imatge de l'espectacle One, two... Folk!
One, Two, Free... Folk! espectacle familiar a CaixaForum Lleida | LleidaDiari.cat

La Fundació "la Caixa" presenta a CaixaForum Lleida 'One, Two, Free... Folk!', un nou espectacle musical en què el públic familiar podrà compartir el viatge d'un grup de músics de carrer que coincideixen en una estació de tren dels Estats Units.

En aquesta proposta musical es compilen diverses cançons clàssiques i reivindicatives del folk anglosaxó d'autors com Peter Seeger, Bob Dylan o Simon and Garfunkel, versionades amb estils com el soul, el reggae o el country, i en diferents llengües. Els músics d'aquesta obra reivindiquen valors universals com la pau i la concòrdia, la vigència dels drets humans i els deures de les persones, i el respecte pel nostre planeta.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L'espectacle, recomanat per a les famílies amb infants a partir de 5 anys, es podrà veure a CaixaForum Lleida els dissabtes 20 de febrer i 6 de març, a les 18 hores. Es portarà a terme extremant totes les mesures sanitàries i de seguretat que implementa el centre.

Viatge musical per diferents moments històrics

One, Two, Free... Folk!, és un viatge musical per diferents moments històrics del segle XX, amb un tren que viatja lliurement, sense destinació, per compartir missatges, ritmes i melodies, però també les inquietuds i els desitjos de la gent.

Seguint l'esperit dels muntatges teatrals d'avantguarda del segle XX, One, Two, Free... Folk! és un espectacle musical suposadament improvisat. El musical mostrarà en directe les proves de so, les afinacions vocals i les tècniques de sonorització, i proposarà al públic de participar-hi activament, cantant, ballant i pujant a l'escenari per formar part del cant coral de la companyia. I és que un dels objectius d'aquest espectacle és la comunió total entre el pati de butaques i l'escenari.

L'escenografia d'aquesta aposta representa l'andana d'una estació de tren de principis del segle XX, i els elements arquitectònics i el mobiliari es reprodueixen mitjançant una projecció de vídeo. La finestra central de l'estació serveix de ciclorama per projectar-hi paisatges i grafismes, com ara postals i bitllets de tren. En l'àmbit acústic, l'estació disposa dels elements clàssics d'aquest entorn, com ara xiulets de vapor, campanes i, sobretot, la veu del cap de l'estació.

Proposta familiar

One, Two, Free... Folk!, forma part de la programació familiar i escolar que la Fundació "la Caixa" ha posat en marxa als seus centres CaixaForum i amb la qual, durant tot el curs escolar, l'entitat oferirà propostes culturals innovadores que inclouen música, dansa, titelles, obres teatrals i faules poètiques dirigides a un públic familiar.

Amb aquesta programació única a la ciutat, i que caracteritza CaixaForum com a centre cultural, la Fundació "la Caixa" vol que els més petits i els seus familiars puguin gaudir d'una gran varietat d'espectacles de qualitat. És una bona oportunitat perquè les famílies de la capital del Segrià destinin part del temps lliure dels caps de setmana a nous aprenentatges i diversió.


Comentaris

envia el comentari