Catalunya Diari

L'Orfeó i l'Hospital Santa Maria celebren junts el Dia de la Música

El projecte està adreçat a persones amb trastorn mental sever, tots ells usuaris del Servei de Rehabilitació Comunitària del Santa Maria de Lleida

L'Orfeó Lleidatà i l'Hospital Universitari de Santa Maria celebren junts el Dia de la Música amb la presentació d'un combo de música moderna integrat per persones amb trastorn mental sever.

Fa tres mesos, el març d'enguany, es va iniciar un projecte pilot de música a la Fundació Orfeó Lleidatà adreçat a persones amb trastorn mental sever, tots ells usuaris del Servei de Rehabilitació Comunitària de l'Hospital de Santa Maria.

A l'activitat hi ha participat 7 persones d'entre 20 i 45 anys, dirigits per Josep Maria López, professor de percussió i combo modern de l'Escola de Música. Tot i que molts ja tocaven algun instrument amb anterioritat (guitarra, violí i teclat) per la majoria és la primera vegada que toquen en grup.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Música per millorar l'autoestima

Aquest projecte de Combo modern, pretén millorar l'autoestima de les persones a partir d'una dinàmica grupal enriquidora amb compromisos i rutines actives. S'ha promogut la recuperació i la percepció pròpia més positiva valorant les capacitats musicals dels usuaris.

El treball conjunt entre els professionals de l'Orfeó i SRC ha facilitat que l'activitat tingui un impacte molt positiu per la millora de la qualitat de vida tant dels usuaris com de les seves famílies i ja s'està plantejant la realització d'una nova edició.

Nou taller de musicoteràpia al juliol

Els bons resultats de l'experiència i en el marc de la col·laboració entre l'Orfeó i l'Hospital Santa Maria, durant el mes de juliol es realitzaran diverses sessions de musicoteràpia adreçades al mateix col·lectiu. Un fet que amplia horitzons i consolida l'ús de la música com una eina d'inclusió i de millora del benestar emocional de les persones.

L'abordatge comunitari de la salut mental

El Servei de Rehabilitació Comunitària de Lleida de l'Hospital de Sta. Maria-GSS, és un espai terapèutic i relacional per persones amb trastorn mental sever, situat en l'entorn comunitari. Pretén promoure el procés de recuperació, potenciant el canvi d'actitud, valors, sentiments, objectius, habilitats i rols de la persona.

Es fomenta una vida satisfactòria amb esperança i aportacions a la societat, des d'una perspectiva d'empoderament de la persona amb el seu projecte vital i en la mateixa comunitat formant part dels espais, recursos i entitats de l'entorn amb programes de millora funcional i de promoure l'autonomia, acompanyament a les famílies i els d'inclusió comunitària.

20 anys de projectes socials

Des de l'any 2001 la Fundació Orfeó Lleidatà desenvolupa una intensa activitat de caràcter social amb desenes el projectes adreçades a sectors de la població molt diversos: infants i joves en risc d'exclusió, centres de salut mental, residències de gent gran, persones amb discapacitat física i intel·lectual, i més recentment, dins l'àmbit sanitari i hospitalari.


Comentaris

envia el comentari