Catalunya Diari

L’Orfeó Lleidatà estrena temporada amb més d'una trentena d'activitats

l Cor de l’Orfeó Lleidatà reedita l’exitosa producció “Christmas.cat” al Teatre de la Llotja

Imatge de l'Espai Orfeó
Imatge de l'Espai Orfeó | LleidaDiari.cat

La Fundació Orfeó Lleidatà inicia la nova programació estable de tardor amb una trentena de propostes que tindran lloc en quatre equipaments culturals de la ciutat de Lleida: l'Espai Orfeó, l'Auditori Enric Granados, el Cafè del Teatre de l'Escorxador i el Teatre de la Llotja, i en dues sales de Barcelona, el Harlem Jazz Club i la Sala Barts.

Una programació diversa amb propostes per a tots els públics que inclouen música i teatre, amb cicles específics com l'Espai Acústics, l'Espai Jazz, el 8è Festival Internacional de Fado de Catalunya, la programació familiar, el cicle Nostrades, Cantautors de Ponent o la temporada de la companyia de teatre 'La Inestable 21', així com la producció pròpia Christmas.cat del Cor de l'Orfeó Lleidatà.

Espai Acústics

L'Espai Orfeó acollirà un nou cicle de concerts acústics de petit format amb aire de cafè-concert, amb quatre actuacions amb noms tan destacats com Emília Rovira (28 de setembre), pianista, cantant, compositora, que oferirà un concert íntim on interpretarà les cançons més compromeses dels dos discos que està enregistrant actualment, Lucas Masciano (12 d'octubre), el famós artista argentí, que amb la seva música proposa un viatge per diferents gèneres musicals, des del tango, la milonga, la cúmbia, la balada, el pop i el folklore de diferents països del món, PAVVLA (2 de novembre), la premsa especialitzada ja la presenta com l'artista emergent amb la projecció més gran de casa nostra, amb la presentació del seu segon àlbum Secretly Hoping You Catch Me Looking, i Marion Harper (30 de novembre), amb el seu últim treball marcat per l'electrònica i els ritmes urbans més contemporanis.

Espai Jazz

L'Espai Orfeó consolida l'oferta de concerts de jazz que es va iniciar a la primavera amb cinc propostes musicals. Per una banda, tres Jam Sessions temàtiques, Jam Session & Escola Jove (20 de setembre), la Jam Session & Fado (11 d'octubre) i Jam Session & Poesia (15 de novembre). Completa el cicle dos concerts de primer nivell, com el Gabriel Amargant Trio (1 de novembre), un dels referents del jazz al nostre país, i Jeremy Powell (6 de desembre), saxofonista procedent de Nova York, acompanyat pel reconegut pianista Lluís Capdevila.

Imatge d'una de les artistes
Imatge d'una de les artistes | LleidaDiari.cat

 

Programació familiar

En l'àmbit del públic familiar la temporada inclou dos interessants cicles. Per una banda, l'Espai Nadons amb dos espectacles de petit format per a nadons de 0 a 3 anys a l'Espai Orfeó, Xino Xano (6 d'octubre) i Pintamúsica (17 de novembre). I el Cicle de Concerts Familiars a l'Auditori Enric Granados, amb també dos espectacles de gran format, Cordes Grillades (26 d'octubre) i Cabaret Patufet (9 de novembre), adreçats a infants a partir de 3 anys.

8è Festival Internacional de Fado de Catalunya

El Cafè del Teatre de l'Escorxador acollirà els concerts del Festival Interfado, que arriba a la 8a edició. Les propostes musicals arriben d'Holanda, Polònia i Catalunya, amb Sousa, Rocha e Fraga (19 d'octubre), de Portugal, amb Novo Rumo (25 d'octubre), i de Portugal i Galícia, amb Fado do Sul (26 d'octubre).

Així mateix, es proposa un seguit d'activitats paral·leles com projeccions, exposicions i el tradicional curs de cuina portuguesa. Interfado ofereix per segon any consecutiu un concert a la mítica sala Harlem Jazz Club de Barcelona, Sousa, Rocha e Fraga (18 d'octubre).

Temporada de La Inestable 21

Com a oferta teatral, La Inestable 21, companyia juvenil de l'Aula Municipal de Teatre, presentarà a l'Espai Orfeó la seva producció Pols, espectacle d'educació en valors entorn dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. Les funcions seran els dies 25 d'octubre i 29 de novembre.

Nostrades, Cantautors de Ponent

Dins del Cicle de Concerts Nostrades, Cantautors de Ponent, impulsat per la Federació d'Ateneus de Catalunya, l'Espai Orfeó acollirà l'actuació del músic i compositor lleidatà El Fill del Mestre (24 de novembre).

Produccions pròpies

El Concert de Nadal a l'Auditori Enric Granados (13 de desembre), i una nova edició del Christmas.cat del Cor de l'Orfeó al Teatre de La Llotja (21 de desembre), són les dues produccions pròpies amb les quals es completarà la programació de tardor. Christmas.cat, l'espectacle de més èxit del Cor de l'Orfeó, que combina la tradició del Nadal amb gospel, pop i rock, enguany incorpora grans èxits del mític grup Village People, i també es podrà gaudir a la Sala Barts de Barcelona (11 de desembre).

Activitats d'entitats

La programació incorpora una temporada més, diferents propostes a iniciativa de les entitats de l'àmbit social i cultural de les Terres de Lleida que formen part del Consell Participatiu de l'Espai Orfeó.

En total, vuit propostes que inclouen exposicions, taules debat, presentacions o recitals poètics, entre d'altres, impulsades per l'Associació Amics de la Seu Vella, Associació Antisida Lleida, Associació Hera, Centre d'Art La Panera, Federació Allem-FeSalut, Òmnium Lleida-Ponent, Salut Mental Catalunya - Terres de Lleida, Sant Joan de Déu Terres de Lleida i la mateixa Fundació Orfeó Lleidatà.

Cartell de l'esdeveniment
Cartell de l'esdeveniment | LleidaDiari.cat

 

Suport i col·laboradors

La programació de la Fundació Orfeó Lleidatà és possible gràcies al suport de: l'Ajuntament de Lleida, la Diputació de Lleida, l'Institut d'Estudis Ilerdencs, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Obra Social la Caixa, Supsa Supermercats Pujol – Plusfresc, Grup Catalana Occident, Elèctrica Serosense i Sistemas Digitales Ricoh.

També rep la col·laboració de l'Auditori Municipal Enric Granados, Aula Municipal de Teatre, Cafè del Teatre, Consulado Geral de Portugal a Barcelona, Federació d'Ateneus de Catalunya, Harlem Jazz Club, La Gramàtica del Vermut, Sala Barts, Restaurant Caravista, Sant Joan de Déu Terres de Lleida, Screenbox Funatic i les entitats culturals i socials que formen part del Consell Participatiu de l'Espai Orfeó.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari