Catalunya Diari

La Paeria fa un balanç molt positiu de la Festa Major de Lleida i en posa de relleu l'alta participació

Destaca la recuperació i ampliació dels elements de cultura popular i agraeix la implicació del teixit social i cultural

La Paeria de Lleida fa un balanç molt positiu de la Festa Major de Sant Anastasi, que ha recuperat la normalitat després de dos anys de restriccions per la covid-19. El regidor de Festes i Tradicions de la Paeria, Ignasi Amor, s'ha mostrat molt satisfet amb la celebració i ha destacat l'afluència i participació massiva en els actes.

«Ha estat una celebració sense incidències remarcables i amb un alt grau d'implicació del teixit social i cultural i del teixit associatiu de la ciutat», ha ressaltat. Així mateix, Amor ha destacat l'esforç de recuperació i ampliació dels elements de cultura popular, com és el cas de l'Àliga de Lleida, el Ball de Valencians o les Trompetes i el Toc de Crida, que enguany s'han estrenat a la Festa Major.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Una altra de les novetats d'aquesta Festa Major és l'inici de la col·lecció de domassos, que en l'edició d'enguany estan dedicats al Marraco, i el 70è aniversari de la geganta Zobeida. La Casa dels Gegants ha acollit una exposició dedicada a aquesta figura, que consta d'un conjunt de fotografies de Manel Torres que mostren l'arribada, l'any 1952, d'aquesta geganta a la ciutat. Els Camps Elisis han estat l'escenari central de la festa, amb un disseny de l'artista lleidatà Joan Pena per poder viure l'experiència audiovisual dels concerts al màxim.

Imatge de la Festa Major de Lleida
La Paeria fa un balanç molt positiu de la Festa Major de Lleida i en posa de relleu l'alta participació ciutadana | LleidaDiari.cat

Sant Anastasi

Coincidint amb Sant Anastasi, darrer dia de la Festa Major, els Gegants de Lleida han encapçalat l'anada a ofici de la corporació municipal, amb els Macers, la bandera de la ciutat, els Heralds i els Signífers amb el Penó, les Trampes, les Trompetes i la Banda Municipal. Tot seguit ha tingut lloc l'Ofici Solemne i els Matinals del Seguici, amb la Moixiganga de Lleida, el Ball de Cavallets, Ball de Bastons i el Ball de Valencians, així com els Gegants i Capgrossos, l'Àliga i els Diables de Lleida.

Una vegada finalitzat l'ofici, la imatge de Sant Anastasi, portada pels Castellers de Lleida amb motiu del seu 25à aniversari, ha sortit de la catedral i ha estat rebuda per tots els elements del seguici. Al migdia, s'ha fet la tradicional ofrena floral per part d'entitats i tota la ciutadania.

Els plats forts de la tarda seran, com és habitual, la Batalla de Flors, que omplirà la rambla Ferran de carrosses i confeti, el concert de Festa Major a la Seu Vella, la cantada d'havaneres i, finalment, el castell de focs, que enguany torna al marge esquerre del Riu Segre per cloure la Festa Major de Lleida 2022.


Comentaris

envia el comentari