Catalunya Diari

La Paeria es converteix en escenari de la pel·lícula 'La Dona Il·legal'

La pel·lícula està basada en històries reals i explica la situació dramàtica amb què es troben moltes persones migrades per la Llei de d'Estrangeria

Imatge de la gravació
Imatge de la gravació | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida s'ha convertit aquest dimarts en un plató de rodatge de la nova pel·lícula del director lleidatà Ramon Térmens, que porta per títol 'La Dona Il·legal'. El paer en cap, Fèlix Larrosa, acompanyat de la tinent d'alcalde Montse Parra, ha saludat el director i l'equip del film i els ha desitjat èxit amb aquest projecte, que té la ciutat i la demarcació de Lleida com a escenaris principals.

Durant el dimarts es van rodar diverses seqüències de la nova producció, un drama social amb pinzellades de thriller que se situa a la Lleida actual. La pel·lícula està basada en històries reals i explica la situació dramàtica amb què es troben moltes persones migrades per la Llei de d'Estrangeria. 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Una llarga llista d'actors i actrius

Entre els actors i actrius que encapçalen el repartiment del film hi ha Daniel Faraldo, Isak Férriz, Gorka Lasaosa, Montse German, Adeline Flaun, Àngels Bassas, Yolanda Sey, Boris Ruíz i Klaudia Dudová. També hi participa la periodista Laura Rosel.

Les productores Segarra Films, de Barcelona, i Mimesis Film, de Praga, estan al darrere d'aquest projecte. Segarra Films compta en la seva filmografia amb pel·lícules com 'Catalunya Über Alles!' i 'The Evil That Men Do', ambdues del mateix Ramon Térmens o 'Jordi Dauder, la revolució pendent', d'Antoni Verdaguer. D'altra banda. 'The way out', 'Confession of the vanished' o 'Skokan' són algunes de produccions de Mimesis Film.

L'Ajuntament de Lleida elabora un pla fer front als efectes del canvi climàtic

La Junta de govern local de la Paeria ha aprovat el Pla del Clima de Lleida 2019-2029, un document on s'estableixen els objectius, estratègies, mesures i actuacions a seguir des de l'Ajuntament de Lleida per tal de lluitar contra els efectes del canvi climàtic.

Els objectius generals del Pla impliquen reduir a la capital del Segrià un 40% les emissions de CO₂ l'any 2030, respecte a les del 2005 (any de referència), a partir de la descarbonització de l'economia, amb la voluntat de ser el municipi menys vulnerable als efectes del canvi climàtic. En total, el Pla del Clima planteja un total de 85 mesures, 46 accions de mitigació i 39 accions d'adaptació als efectes del canvi climàtic.

La Paeria, d'acord amb les polítiques de sostenibilitat establertes en l'Agenda 21 local, en el Pla Operatiu de la Regidoria de l'Hàbitat Rural i la Sostenibilitat i en altres instruments d'ordenació, aposta per avançar cap a la mitigació del canvi climàtic a través de l'estalvi i millora de l'eficiència energètica i la promoció de les fonts d'energies renovables, així com a l'adaptació del municipi als efectes del canvi climàtic.


Comentaris

envia el comentari