Catalunya Diari

Pagès Editors presenta prop d'una seixantena de novetats per aquest Sant Jordi

Aposta pel gènere negre i criminal amb el llançament de la col·lecció «Lo marraco negre»

Pagès Editors presenta per aquest Sant Jordi 58 títols nous publicats des de la tardor, de narrativa, poesia, assaig, història i literatura infantil i juvenil, una «variada oferta per a tots els gustos i edats», segons ha destacat la seva directora, Eulàlia Pagès. L'editorial lleidatana segueix apostant per autors ja consolidats a Pagès Editors com ara Montse Sanjuan, Marta Alós o Jaume Barrull però els combina també incorporant al seu catàleg veus emergents amb «propostes atractives» amb l'objectiu de seguir consolidar-se com «un dels segells de referència als Països Catalans». En aquest sentit, Pagès Editors ha fet el darrer any una aposta important pel gènere negre i criminal amb la creació de la col·lecció «Lo marraco negre», dirigida per Sebastià Bennasar. D'altra banda, Pagès Editors també aposta per la internacionalització d'alguns dels seus autors, mitjançant el segell en castellà, Editorial Milenio, través del qual ha publicat 37 llibres en els darrers mesos i que també seran novetat aquest Sant Jordi.

Imatge d'alguns dels llibres publicats per Pagès Editors i Editorial Milenio
Imatge d'alguns dels llibres publicats per Pagès Editors i Editorial Milenio | LleidaDiari.cat

Pagès Editors ha començat a escalfar motors amb vista a Sant Jordi, una de les cites literàries més importants del sector del llibre. Aquest any, l'editorial lleidatana encara la jornada amb una variada oferta de títols amb l'objectiu d'arribar a un ampli ventall de lectors. Des de la tardor passada, Pagès Editors ha publicat 58 llibres de diferents temàtiques, alguns d'autors ja consolidats però també d'altres d'emergents dins el panorama literari per seguir així consolidant-se «com un dels segells de referència als Països Catalans», segons ha assenyalat Eulàlia Pagès, directora de Pagès Editors.

Pla mig de la directora de Pagès Editors, Eulàlia Pagès, amb l'escriptora Marta Alòs
Pla mig de la directora de Pagès Editors, Eulàlia Pagès, amb l'escriptora Marta Alòs | LleidaDiari.cat

 

En aquest sentit, l'editorial lleidatana fa una important aposta pel gènere negre i criminal amb el llançament de la col·lecció «Lo marraco negre», dirigida pel reconegut escriptor i crític literari Sebastià Bennasar. La col·lecció es va estrenar amb la reedició de la novel·la de Manuel de Pedrolo «Es vessa una sang fàcil», però també s'hi ha publicat «Anna Grimm. Memòria Mortal», la tercera entrega de la saga de la mosso d'esquadra lleidatana creada per Montse Sanjuan, i «Ulls maragda», la primera incursió al gènere negre de Marta Alòs.

 

Pagès Editors també s'ha volgut sumar a l'Any Pedrolo i, a més de recuperar la seva novel·la «Es vessa una sang fàcil», també ha reeditat «Pedrolo contra els límits», un ambiciós assaig sobre l'obra pedroliana de Jordi Arbonés. L'editorial lleidatana també celebra l'Any Fabra amb la publicació d'«Escrits sobre Fabra», de Josep Morgades, i l'Any Capmany, amb «Miralls creuats», de la guanyadora del Premi Josep Vallaverdú, Mari Àngels Cabré.

A més dels títols de Sanjuan i Alòs, en narrativa també destaquen com a novetats «Missa funeral», de l'historiador Jaume Barrull, una novel·la costumista sobre la Guerra Civil ambientada en un poblet de l'Urgell, i «La llegenda del Carreró», el primer llibre la periodista Sílvia Colomé, una novel·la de realisme màgic narrat per una nena que resideix a la població lleidatana de Montgai. Però més enllà dels autors lleidatans també cal citar altres nous títols en narrativa com ara «El Clan de Sa Ràpita», de Montserrat Espallargas o «No mengis capgrossos», de Francisco Montaña.

Alguns dels llibres publicats per Pagès Editors i Editorial Milenio
Alguns dels llibres publicats per Pagès Editors i Editorial Milenio | LleidaDiari.cat

 

En assaig, una de les novetats de Pagès Editors per aquest Sant Jordi és «La centralitat, en joc», de la periodista i actual portaveu d'ERC, Marta Vilalta, on dialoga amb diferents figures representatives del panorama polítics català. També cal citar «Del Museu Diocesà al Museu de Lleida», en què Carmen Berlabé repassa la història del museu lleidatà des de la seva creació i fins a l'actualitat i que ajuda al lector a comprendre els actuals litigis per l'art entre Catalunya i Aragó. «Petjades d'aigua i sal», de Sara Montesinos i Manuel Nàcar o «Els fets de l'1 d'octubre», de diversos autors, títol que ja va per la seva tercera edició, són altres de les novetats de Pagès Editors en assaig.

En poesia, algunes de les novetats per aquest Sant Jordi són: «Després dels esbarzers», el primer poemari de la cantautora Meritxell Gené; «Obra completa punt dos», el segons volum de l'obra completa de Carles Hac Mor, i «Papallona de l'ombra», de Feliu Formosa. Pel que fa a la col·lecció de llibre infantil i juvenil Nandibú, destaquen les traduccions al català de «La dona de la guarda», de Sara Bertrand; de l'obra «Sachiko», de Caren Stelson, i d'«Un regal sense obrir», de Marianne Verge.


Comentaris

envia el comentari