Catalunya Diari

La pujada de preus farà que els panellets siguin fins a un 5% més cars

Aquesta serà la primera Castanyada sense restriccions després de la crisi de la Covid-19

Els pastissers catalans encaren amb optimisme la celebració de la Castanyada del 2021 i preveuen recuperar les vendes de panellets artesans d'abans de la pandèmia. La pujada generalitzada de preus, però, també afecta aquest dolç típic de Tots Sants i el Gremi de Pastisseria de Barcelona calcula que els preus seran entre un 3 i un 5% superiors. Aquesta pujada de preu és a causa de l'encariment de la llum, la pujada de les matèries primeres i el fet que sigui un producte artesanal.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Aquesta és la primera celebració sense restriccions, ja que l'any passat encara hi havia limitacions tant de mobilitat com de participants en les trobades que van acabar afectant les vendes. També hi jugarà a favor que el cap de setmana sigui més llarg, en caure el dia de Tot Sants en dilluns. La previsió és que es venguin uns 250.000 quilos de panellets artesans a tot Catalunya.

Una safata de panellets de pinyons a l'aparador de la Pastisseria Palau de Tarragona, amb un home de fons que se'ls mira
Els pastissers de Tarragona preveuen mantenir les vendes de panellets | ACN
 

140.000 quilos de panellets a Lleida

Per la seva part, els forners lleidatans es mostren molt optimistes per aquesta campanya de Tots Sants pel que fa a la venda de panellets, després que la passada es desenvolupés amb restriccions pel que fa al número de persones en trobades. El Gremi estima que enguany vendran uns 140.000 quilos de panellets, una xifra que podria superar, fins i tot, la del 2019, segons assenyala Manel Llaràs, del forn de pa Llaràs de Lleida.

La meitat dels panellets que es consumiran a la demarcació seran de pinyons, mentre que la resta de varietats com ara ametlla o coco, entre moltes altres per facilitar que el client pugui escollir. A més dels panellets, els forners lleidatans preveuen que per la castanyada també es vendran a la demarcació unes 25.000 coques de recapte.

El panellet clàssic de pinyons continua sent el més venut amb diferència (el Gremi calcula que 3 de cada 4 panellets venuts són de pinyons). Altres varietats que també són molt demanades són els d'ametlla, coco, bolet (massapà flamejat), castanya o cafè. Els pastissers, però, també aposten per la innovació i a les botigues s'hi podran trobar panellets coberts de xocolata, amb gust de pera, gerds o cítrics, així com també panellets amb noves formes vinculades a Halloween (carabasses, fantasmes, calaveres, etc.). Una tendència dels últims anys també és reduir la quantitat de sucre per fer-los més lleugers.


Comentaris

envia el comentari