Catalunya Diari

Papageno & Cia proposa un divertit recorregut per descobrir l’obra de Mozart, a CaixaForum Lleida

Es podrà gaudir a CaixaForum Lleida el dissabte 24, a les 18 h i diumenge 25 d’octubre, a les 12 h i forma part de la nova programació familiar de l’equipament

Imatge de l'obra Papageno&Cia que es podrà veure al CaixaForum Lleida
Papageno & Cia proposa un divertit recorregut per descobrir l’obra de Mozart, a CaixaForum Lleida | LleidaDiari.cat

La Fundació "la Caixa" presenta aquest cap de setmana 24 i 25 d'octubre al CaixaForum Lleida l'espectacle musical Papageno & Cia, una nova producció pròpia adreçada a un públic familiar i inspirada en diverses òperes de Wolfgang Amadeus Mozart. La proposta, amb guió musical i direcció d'Albert Gumí i Xavier Erra, vol introduir els infants en el món màgic de l'òpera, presentant els personatges que va crear Mozart i que s'han convertit en tota una icona del gènere.

L'espectacle inclou les veus en directe d'una soprano i un baríton, acompanyats de dos clarinets i fagot, que interpretaran amb molt d'humor i amb un esperit festiu les àries més reconegudes de La flauta màgica i d'altres obres del compositor, com ara Les noces de Fígaro, Così fan tutte o Don Giovanni.

Papageno & Cia situa el públic en una casa noble de l'època

Papageno & Cia situa el públic en una casa noble de l'època on, a través d'un reguitzell de personatges, es descobriran les emocions, les motivacions i els desitjos dels éssers humans.A l'època de Mozart, l'única manera d'escoltar música era fer-ho en directe. Músics com els de Papageno & Cia tocaven per a l'emperador i els nobles. La seva tasca era amenitzar les festes, les celebracions i els banquets. Podien tocar danses i serenates, o bé arranjaments d'àries i fragments instrumentals d'òpera, com faran en aquest concert. De fet, era com tenir una gran orquestra, però en versió de butxaca i que et cabia al menjador de casa.

L'obra també vol presentar l'òpera com un gènere musical menys seriós i arcaic del que sovint es considera. Si bé és veritat que va començar com un espectacle per a la noblesa, de seguida va passar a ser un entreteniment per a les masses.

L'any 1792, a l'estrena de La flauta màgica, al teatre es xerrava, es menjava i es bevia durant la funció, de manera que es convertia en un lloc sorollós i caòtic on era tan important veure com ser vist. Papageno & Cia adopta aquest caràcter informal per acostar l'òpera al públic i ajudar a canviar la imatge preconcebuda que sovint se'n té en entrar en un teatre operístic. L'espectacle Papageno & Cia constitueix una oportunitat imperdible perquè els més petits es familiaritzin amb la música d'una manera amena i entretinguda.

Nous espectacles familiars

Papageno & Cia forma part de la nova programació familiar que Fundació "la Caixa" ha posat en marxa als seus centres CaixaForum. A través d'aquesta, durant tot l'any l'entitat oferirà propostes culturals innovadores que inclouen música, dansa, titelles, obres teatrals i faules poètiques, dirigides a un públic familiar. Amb aquesta programació única a la ciutat i que caracteritza a CaixaForum com a centre cultural, la Fundació "la Caixa" vol que els més petits i les seves famílies puguin gaudir d'una gran varietat d'espectacles de qualitat.


Comentaris

envia el comentari