Catalunya Diari

Pas endavant per licitar les obres que convertiran l'antiga Audiència en la seu del nou Museu d'Art de Lleida

El projecte compta amb un pressupost garantit de 4,8 milions

La façana de l'edifici de l'antiga audiència de Lleida | LleidaDiari.cat

Aquest divendres s'ha fet un pas endavant per convertir l'antiga Audiència en la seu del nou Museu d'Art de Lleida (nova denominació del Museu Morera). En concret, la Comissió Informativa de Polítiques de la Gestió i Promoció de la Ciutat i la Sostenibilitat de la Paeria ha informat favorablement sobre l'inici de la licitació dels treballs. El tinent d'alcalde i regidor d'Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha mostrat la seva satisfacció perquè «s'avança en aquest procés que, per una banda, ha de permetre potenciar la capitalitat de Lleida des d'un punt de vista de l'oferta cultural, patrimonial i històrico-artístic i, de l'altra, suposa un abans i un després per la mateixa configuració de la Rambla de Ferran i per la seva activitat i dinàmica». El projecte compta amb un pressupost garantit de 4,8 milions d'euros, gràcies a l'aportació municipal, així com la del Ministeri de Cultura, la Generalitat, la Diputació de Lleida i els ajuts europeus del Fons FEDER.

  

  

La intervenció arquitectònica té per objectiu reconfigurar i reformular l'edifici i projectar una nova fita urbana destacada i equilibrada, cabdal per dotar d'una nova singularitat al Museu. Aquesta intervenció configurarà un nou equilibri entre l'edifici i la ciutat, tant en relació a la rambla Ferran com a la interacció visual amb la Seu Vella. El projecte també planteja una museografia flexible, modular, neutra i plenament accessible com a elements identificadors del nou Museu. Totes les sales d'exposicions previstes (1a, 2a, i 3a plantes) estan concebudes de la mateixa manera, per permetre la seva reconfiguració permanent.

La planta baixa, pensada com una mena de plaça pública, acollirà els serveis d'acolliment del visitant, la botiga i els espais especials d'interpretació dels continguts del museu amb el visitant. Tot això amb la idea de reforçar l'eix Rambla Ferran – Vestíbul – i l'espai que es crea arquitectònicament en sentit vertical a través d'obertura del pati central fins a arribar a la terrassa. La darrera planta del Museu (5a.) acollirà els espais complementaris de la museografia: la sala d'actes polivalent i l'aula didàctica. Comptarà també amb una terrassa mirador amb vistes a la Seu Vella.

 

Com una extensió de les sales d''exposició bona part de les reserves del Museu (4a planta) seran visitables. Aquesta innovació museogràfica ha de permetre la superació dels límits espacials que condicionen i limiten l'espai físic dels museus i facilitar al màxim l'accés a les seves col·leccions. Aquest espai de reserva serà complementat en un altre espai a la planta baixa, aquest del tot privat que funcionarà com a taller bàsic de conservació i d'espai de recepció dels béns artístics que rep el Museu.

El nou Museu d'Art de Lleida serà el primer edifici públic amb la consideració energètica A, és a dir, que serà un immoble eficient des del punt de vista mediambiental. Així mateix, el termini d'execució per adequar l'edifici de l'antiga Audiència que acollirà la nova pinacoteca serà d'uns 25 mesos.


Comentaris

envia el comentari