Catalunya Diari

Els Pastorets programen unes 200 representacions arreu de Catalunya

La presentació de la temporada s'ha fet amb un acte descentralitzat a diferents ciutats del país

Els Pastorets de Catalunya oferiran enguany unes 200 representacions a tot el país, el doble de la temporada passada, que va estar molt marcada per les restriccions de la covid-19. Més del 80% dels grups –una cinquantena- que conformen la Coordinadora de Pastorets han confirmat que faran activitats aquest mes vinent i mig. Tot i aquest increment, les dades encara queden lluny de recuperar el volum de grups i representacions d'abans de la pandèmia.

La temporada 2021-2022 s'ha presentat aquest dimecres en un acte descentralitzat i simultàniament a Berga, L'Espluga de Francolí, Manresa, Terrassa i Valls per simbolitzar la diversitat de grups que hi ha arreu del país. Les representacions arrencaran el 18 de desembre i acabaran el 13 de febrer.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Des de la Coordinadora de Pastorets es valora molt positivament l'esforç que s'ha fet per part dels grups per recuperar la normalitat de les representacions i es fa una crida als espectadors per recordar que la cultura és segura. De fet, amb les restriccions vigents i l'aforament de les platees complet, s'espera que les representacions contribueixin a la recuperació de la cultura popular del cicle nadalenc.

Pla general dels personatges de Satanàs de Manresa, Súria, Navarcles, i Cardona
Els Pastorets programen unes 200 representacions arreu de Catalunya | LleidaDiari.cat

Han optat per recuperar-les en el seu format habitual

La majoria dels grups que enguany oferiran representacions han optat per recuperar-les en el seu format habitual. Segons expliquen des de la Coordinadora, la temporada passada va estar marcada per les diferents adaptacions i propostes alternatives que les colles van fer per adaptar-se a la pandèmia.

El coordinador general de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, Josep Peramiquel, explica que les representacions són un «espectacle complet que combina música, dansa, teatre, història i cultura popular». A més, remarca la «gran qualitat» de les representacions i la «tasca ingent» que fan totes les persones de diferents edats que aglutina aquest moviment.

Les representacions dels Pastorets arrencaran el pròxim 18 de desembre a Barcelona, Collbató, Rubí, Sabadell, Sitges i Premià de Mar; i es clouran el 13 de desembre amb la darrera representació dels Pastorets del Vendrell.

La Coordinadora de Pastorets de Catalunya es va fundar l'any 2007 per aglutinar els grups que representen Pastorets arreu de Catalunya. Actualment, està formada per 64 grups de més de 50 municipis. La temporada passada va ser molt atípica per la covid-19 i es van programar un centenar de representacions arreu del país.


Comentaris

envia el comentari