Catalunya Diari

'Pianissimo Circus' enceta la programació familiar del CaixaForum Lleida

'Pianissimo Circus' enceta la programació familiar del CaixaForum Lleida| Redacció - Fotografia: CaixaForum Lleida

'Pianissimo Circus' és un concert poc convencional, per a pallassa i piano, que aquest dissabte obre la programació familiar d'aquest darrer trimestre de l'any a CaixaForum Lleida. A 'Pianissimo Circus'res no és el que sembla i els objectes conspiren per fer-nos veure coses que no són i que, en descobrir-les, segur que ens fan riure. En aquest espectacle, els dos protagonistes ens ofereixen una visió renovada dels clàssics duets de pallassos, basats en la interacció i el contrast de maneres de fer de dos personatges característics: el clown i l’august.

El Frans i la Serafina recuperen així el caràcter i l’esperit lúdic d’aquestes dues figures destacades del món del circ, però ho fan a la seva manera, a través del fil conductor de la música. Tots dos conviden a participar en un diàleg sense paraules, en el qual el més important és tot allò que no es diu i que veiem reflectit als seus rostres, als seus gestos i als objectes, i que també trobem expressat amb les músiques més diverses, des de peces dels grans autors clàssics fins a motius de conegudes bandes sonores del cinema, cançons tradicionals i temes populars de tots els temps.

'Pianissimo circus' serà interpretat per la companyia Cirquet Confetti, formació que fa gairebé 30 anys que provoca somriures amb cercaviles, tallers de circ i espectacles de carrer i de sala. Al llarg de la seva trajectòria, ha creat moltes representacions per a tots els públics, còmics i poètics, amb una estètica acurada que es contextualitza dins de les tendències del nou circ. El seu treball s’inspira tant en el món contemporani com en les noves tecnologies implícites en l’art del nostre temps. Les seves propostes sempre miren de generar emocions mitjançant una combinació particular de disciplines pròpies del circ tradicional, com el clown o els jocs de malabars, amb el llenguatge de la música en directe i les arts plàstiques i visuals. La companyia ha creat propostes com 'Cercavila' (1986), 'Circ amb maleta' (1988), 'Gran Parada' (1990), 'Per llogar-hi cadires' (1994), 'Les Confetti Sisters' (1999), 'Cirquet al Solei' (2001), 'La Lluna en un cove' (2003), 'Marisol' (2006), 'Afina Serafina!' (2009), 'Miss Umbrel·la' (2011), 'Musicirc' (2012) o 'Confetti Circus'. I ara presenta 'Pianissimo Circus', un espectacle genuí que combina música i circ.

L’espectacle 'Pianissimo Circus' obre la programació familiar d’aquest darrer trimestre de l’any a CaixaForum Lleida, aquest dissabte 17 d'octubre a les 18.00 hores. Concerts, espectacles, teatre científic, contes, tallers i visites comentades a l’exposició 'Sorolla. Apunts a la sorra i lectures poètiques' integren aquesta oferta amb l’objectiu que els més petits de la família puguin gaudir d’un cap de setmana diferent.


Comentaris

envia el comentari