Catalunya Diari

El pianista David Pradas ofereix un concert de piano a la plaça Ricard Viñes per presentar «Umbilical. Música &Vida»

El concert tindrà lloc a les 21.00 h i està promogut per Bellesa i Salut Mariona Martí

El pianista i compositor David Pradas oferirà un concert de piano en directe amb videoprojeccions el dissabte dia 5 de maig a la plaça Ricard Viñes de Lleida a les 21.00 hores. L'acte està promogut pel centre Bellesa i Salut Mariona Martí i és gratuït. Pradas presentarà «Umbilical. Música & Vida» , el seu darrer disc, dotze temes amb una base de piano, un sextet de corda i una coral virtual de cinc veus de dona que s'inspira en el cicle de la vida. Les peces descriuen musicalment un procés que s'inicia i reinicia com les hores d'un rellotge, i en el qual la música esdevé un cordó umbilical entre la mare i el fill des de la seva concepció. 

Imatge de l'espectacle de David Pradas
Imatge de l'espectacle de David Pradas | LleidaDiari.cat

Per fer-lo més real, i com ja és habitual en la seva música, Pradas hi ha incorporat sons quotidians extrets de la realitat. Així, la música introdueix sons reals, entre els quals es pot escoltar des del cor d'un nadó fins al seu primer plor en el moment del naixement, passant pel líquid amniòtic al ventre de la mare, que ajudaran a recrear l'atmosfera que permet a l'oient introduir-se en la vida íntima entre la mare i el seu fill.

  

  

També hi trobarem sons del món exterior, que segueix el seu curs mentre la vida de la mare canviarà per sempre. «Volia fer partícip a l'oient d'aquell sentiment íntim de les dones amb qui he parlat per documentar-me per presentar aquest treball. És el moment que totes expliquen com saber que una vida neix, però que res és del tot segur, un secret que la mare sovint no gosa compartir i que moltes dones viuen com un sentiment de solitud», explica el músic. Pradas, que considera que aquest és el seu disc més íntim, admet que per compondre'l ha hagut de posar-se en la pell d'una dona, atès que aquesta és una experiència que mai li pot passar a un home i els convida a rebre aquesta música com una invitació a entrar en el món de la maternitat viscut, a través de la seva música, des de la pell d'una dona.

«De fet, Umbilical és un homenatge a la dona, al sentiment d'amor de la mare, a un procés sovint poc reconegut en tant que invisible», explica Pradas, que afegeix: «El fet de posar música a aquest procés significa reconèixer-lo». Umbilical vol ser la banda sonora que acompanya mare i fill en el trajecte de la vida, des del moment de la seva concepció fins als primers passos, moment en què mare i fill inicien la seva separació física, que no emocional. Així, la música esdevé el fil invisible que uneix mare i fill al llarg de la seva vida. Aquest és el propòsit: crear una banda sonora de mare i fill que teixeixi un vincle determinant.

 

Per fer palès aquest vincle mare-fill, el CD es presenta embolcallat amb una mussolina de cotó orgànic i 100% ecològica, brodada amb fil de plata, transpirable i suau. El pack, en forma de canastreta, es pot adquirir a través de la web www.davidpradas.com o a Amazon, sigui com a disc, o com a pack que inclou disc i mussolina.


Comentaris

envia el comentari