Catalunya Diari

Els pianos ‘envaeixen’ els carrers a Cervera Capital de la Cultura Catalana

El divendres dia 31 seran els protagonistes dins de l’activitat ‘El ‘Maria Canals porta cua’, on es pretén apropar la música a tota la població

 
Cervera
Vista de la ciutat de Cervera | Viquipèdia

 

Les activitats musicals són les protagonistes d'aquesta setmana en el marc de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019. El divendres 31 arriba la 7a edició d''El Maria Canals porta cua a Cervera', que situarà dos pianos al centre de la ciutat i organitzarà diverses activitats perquè tothom pugui gaudir d'aquest instrument. L'activitat s'havia de dur a terme el passat 17 de maig però es va ajornar arran de la previsió de pluges abundants.

La Paeria de Cervera i el Conservatori de Música han programat diverses activitats al voltant d'ambdós pianos, que completen una jornada cultural d'alt nivell i prestigi per a la ciutat. Una programació d'èxit que es va iniciar a Cervera ara fa set anys i que el Concurs Maria Canals ha exportat com a model a altres municipis catalans.

Els alumnes de les llars d'infants i les escoles podran gaudir de l'espectacle 'El petit príncep'

Durant el matí, més d'un miler d'alumnes de les llars d'infants, escoles i instituts de Cervera, el Centre Ocupacional l'Espígol i les escoles Ramon Faus (Guissona) i Vall d'Ondara (Ribera d'Ondara) protagonitzaran activitats educatives entorn dels pianos. En aquesta 7a edició, els alumnes de les llars d'infants i les escoles podran gaudir de l'espectacle 'El petit príncep', un projecte creat per a l'ocasió pel professor de piano del Conservatori de Cervera Santi Riu i la companyia de teatre Campi Qui Pugui.

Per la seva banda, els alumnes més grans de les escoles i els instituts gaudiran d'un taller sessió més enfocat a la música moderna, a càrrec del pianista i compositor Joan-Pau Chaves. A la tarda, la primera activitat és un Cafè Concert a la plaça Major. Es repartirà cafè gratuït a les persones assistents, que mentrestant podran gaudir d'una audició d'obres modernes.

La tradició musical i el nivell dels joves estudiants de piano del Conservatori de Cervera es constataran amb les actuacions en solitari i també amb algun grup de cambra. Enguany, s'ha convidat els alumnes de piano de l'Escola de Música de Solsona a participar de l'experiència. El pianista convidat d'aquesta edició és Jorge Nava, l'únic semifinalista espanyol del Concurs internacional de piano Maria Canals. Nava oferirà una classe magistral oberta al públic i un recital com a cloenda de la jornada.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari