Catalunya Diari

Portes obertes i visites guiades al patrimoni cultural de Lleida per la Festa Major

Activitats al Museu de l'Aigua o a l'Arborètum són altres de les propostes
La Seu Vella obre les seves portes de forma especial per la Festa Major. | LleidaDiari.cat

Els equipaments culturals de la ciutat obren les seves portes sumant-se al programa de la Festa Major de Lleida i ofereixen propostes variades per donar a conèixer el seu patrimoni. Aquest dijous, amb motiu de la festivitat de Sant Anastasi, diversos espais, com la Seu Vella, el Castell del Rei, l'Arborètum, el Castell Templer, el Museu de Lleida, les muralles medievals d'Anselm Clavé, el Museu Roda Roda i el Dipòsit del Pla de l'Aigua han previst visites guiades o portes obertes.

El Castell Templer de Gardeny realitza portes obertes, dijous a partir de les 10.00 hores, tot convidant el visitant a submergir-se en l'era templera i aprendre sobre aquest recinte, que va ser un dels centres neuràlgics i de poder del Temple de la Corona d'Aragó. Al Castell s'hi pot arribar amb el Bus Turístic. Per la seva banda, també de 10.00 a 13.00 hores, hi ha entrada lliure al Turó de la Seu Vella i el Castell del Rei perquè els ciutadans visitin el conjunt monumental. Cal destacar que dimecres, al vespre, a partir de les 20.00 hores i de manera gratuïta, es farà la tradicional activitat Nits de Lluna Plena al Claustre, abans del Castell de Focs, que donen inici a la Festa Major.

 

 

També s'ha previst portes obertes i visites guiades, entre les 10.30 i les 13.30 hores, a les restes de les muralles de Lleida situades al carrer Anselm Clavé, 47 on s'explica l'evolució de les muralles de la ciutat des de l'origen fins a la seva desaparició en un indret on es conserven restes de les muralles i torres d'època medieval andalusina i cristiana. El Museu de Lleida, a partir de les 10.00 hores, fa portes obertes perquè es pugui visitar lliurement l'equipament museístic. L'Arborètum també s'ha afegit a aquest format i permetrà l'accés gratuït al jardí botànic, tot i que ofereix una visita guiada, amb places limitades per descobrir el parc, a partir de les 18.00 hores. L'oferta de propostes per al Dia de Sant Anastasi es completa amb les portes obertes al Museu d'Automoció Roda Roda, a partir de les 11.00 hores, i al Dipòsit del Pla de l'Aigua, a partir de les 12.00 hores.

L'Ajuntament de Lleida ofereix més propostes i activitats culturals per als altres dies de Festa Major, com l'Observació Astronòmica al Museu de l'Aigua, la visita guiada 'Llegendes de Lleida' i les exposicions de la Panera o el Joc de Pistes 'Els tresors de la Seu Vella'. El dia 12, a les 21.00 hores, s'ha programat una Observació Astronòmica al Museu de l'Aigua, al Campament de la Canadiense. Una activitat gratuïta que comptarà amb una xerrada i observació directa amb telescopi a càrrec de Ramon Drudis. El dia 13, a les 10.00 hores, s'ha programat la visita al Castell Templer de Gardeny que té entrada gratuïta si s'hi arriba amb el Bus Turístic. Així mateix, també es podrà gaudir, a les 11.00 hores, d'una visita guiada combinada de la Seu Vella i el Castell del Rei. A les 11.30 hores, Turisme de Lleida ofereix la visita guiada 'Llegendes de Lleida'. El Dipòsit de l'Aigua repeteix la jornada de portes obertes i se suma la visita guiada a les exposicions del Centre d'Art la Panera. Diumenge 14, a les 10.00 hores, es realitzarà l'activitat Joc de Pistes 'Els Tresors de la Seu Vella', organitzada per l'Associació Amics de la Seu Vella amb la col·laboració del Consorci del Turó de la Seu Vella.Comentaris

envia el comentari