Catalunya Diari

Posen a la venda les entrades per la XIII edició del Musiquem Lleida!

Organitzat per la Coral Shalom, se celebrarà del divendres 5 al diumenge 7 d’octubre a la ciutat de Lleida

Un concert de la passada edició a l'Institut d'Estudis Ilerdencs
Un concert de la passada edició a l'Institut d'Estudis Ilerdencs | Defoto

Ja estan a la venda les entrades per a la XIII edició del festival Musiquem Lleida!, que se celebrarà del 5 al 7 d'octubre a diferents escenaris de la capital del Segrià. El certamen, organitzat per la Coral Shalom, ha seleccionat una desena de grups d'arreu del món que realitzaran una vintena d'actuacions. El jurat, que ha rebut més de 60 propostes de tot el món, ha seleccionat els deu participants d'acord amb la seva qualitat, atès que el jurat escull els grups sense conèixer-ne ni la seva identitat ni la seva procedència. La XIII edició del Musiquem Lleida!, presenta una programació en la qual destaquen intèrprets i grups amb propostes de música tradicional amb una reinterpretació moderna i una mirada contemporània. Aquesta visió actualitzada l'aportaran les formacions que participen, ja que en aquesta ocasió, el festival destacarà per rebre més propostes artístiques de Lleida i d'Aragó i de joves músics d'entre 20 i 30 anys consolidats internacionalment.

La directora del festival, Carme Valls, explica que «aquesta edició del Musiquem intenta donar valor a la feina de la gent jove de Lleida i de la resta del món que treballen per oferir una nova mirada a la música tradicional». Alhora, la XIII edició del Musiquem Lleida!, pretén ser una plataforma de difusió pels joves intèrprets per apropar diferents estils musicals, com el jazz, el tango o la música clàssica a aquest col·lectiu. Durant els tres dies del festival, els carrers de Lleida acolliran una vintena d'actuacions de formacions de música clàssica, tradicional, tango, jazz, romanços clàssics, entre altres.

Igual que l'any passat, la música sonarà a l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI), la plaça de la Paeria, el Museu de Lleida, la Biblioteca Pública, la plaça Ricard Viñes o al Caixaforum. El Musiquem Lleida 2018!, s'iniciarà el divendres cinc d'octubre amb l'actuació d'Ensamble Tepuy, un trio que interpreta música tradicional veneçolana, fent èmfasi amb els gèneres populars, però fusionant-los amb el jazz o la música antiga. El segon concert de divendres anirà a càrrec d'Iberotango, un projecte per la integració i la difusió del tango, que desplega un repertori variat que va des de l'estil de la Guardia Nueva fins a Carlos Gardel o Astor Piazzolla.


Comentaris

envia el comentari