Catalunya Diari

El pregó del XL Aplec del Caragol enceta la Setmana Cultural prèvia a la festa

Premi Caragol Bover pel Lleida Llista Blava i Caragol Llimac per la Sexta

Imatge general de l'Aplec del Caragol | LleidaDiari.cat

Els integrants de la banda Pastorets Rock, Ferran Aixalà i Jordi Huete, actuen enguany de pregoners del XL Aplec del Caragol de Lleida. L'acte, que se celebra a la sala Leandre Cristòfol de La Llotja de Lleida aquest dilluns 20.30 hores; inicia els actes de la XXIII Setmana Cultural prèvia a l'Aplec. El pregó, preàmbul pel lliurament dels premis Caragol Bover i Llimac que, enguany, s'han endut el Congrés Català de la Cuina a Lleida i el canal de televisió La Sexta, respectivament.

En el cas del Bover, recollit pel director del Congrés Jordi Graell, la Fecoll ha volgut reconèixer la importància de la celebració de les jornades del Congrés Català de la Cuina a Lleida, la qual cosa ha posicionat la ciutat en el mapa gastronòmic català i fes valdre la cuina lleidatana i per extensió, la festa de l'Aplec que va participar en una de les jornades. Pel que fa al Llimac, es concedeix a la Sexta per assegurar en el programa informatiu La Sexta Noticias que Lleida tenia platja. El guardó es concedeix pel desconeixement del nostre territori en afirmar que hi hauria onades de 6 metres a la costa de Lleida mentre informava, el passat gener, sobre el descens de temperatures a tota la península.

Després del pregó es lliura també el premi a Joan Carles Gatius

Després del pregó es lliura també el premi a Joan Carles Gatius, guanyador del la novena edició del Concurs de Rodolins i Versos Satírics 'Memorial Jordi Plens' amb el garrotín 'De Lleida al Cel'. Uns versos que volen ser un homenatge a molts dels impulsors de l'Aplec que ja han desaparegut. «És un reconeixement a una gent estretament vinculada a la festa, que van tenir una gran dedicació i que van viure l'Aplec com una part molt important de la seva vida», diu l'autor. «Són gent que entenia l'Aplec com quelcom més que una celebració gastronòmica.

Creien que era, a més, un impuls important per Lleida, com així ha estat», remarca en Joan Carles Gatius. El premi és una ruta cultural, turística i gastronòmica pel centre històric, per a dues persones i l'obsequi del llibre 'Lo lleidatà és fàcil'. La ruta comença amb un esmorzar al Bar Blasi i visita a la Seu Vella. Després, vermut al Bar La Quadra i posterior dinar al Bar de la Fecoll, amb un menú de caragols. Tot seguit, visita al Museu de Lleida i al vespre, sopar al restaurant Els Trulls. La ruta té la darrera parada a l'espai la Gramàtica.

"L'Home Orquestra", a la Setmana Cultural

La Setmana Cultural seguirà, dimarts, dia 28 de maig, amb el xou "L'Home Orquestra" d'en Peyu (APM), i l'espectacle 'Sensacional' del Mag Bala, a partir de les 20.30 hores al Teatre de la Llotja de Lleida. L'espectacle és gratuït i obert al públic en general, tot i que l'aforament és limitat. Dimecres 29 serà el torn del teatre amb 'La venganza de Don Mendo', de Pedro Muñoz Seca. Interpretada pels actors amateurs del Teatre del Talión (Col.legi d'Advocats de Lleida). La peça teatral es posarà en escena als Maristes Montserrat, accés per Av. Madrid, a partir de les 20.30 hores.

Finalment, i com fa vint-i-tres anys, la Cantada d'Havaneres del dijous 30 de maig posarà punt final a les activitats culturals prèvies a l'Aplec. La cita és a les 19.00 hores a la Glorieta dels Camps Elisis amb els grups Arrels de la Terra Ferma i Cavall Bernat. Els actes de la XXIII Setmana Cultural de l'Aplec s'han iniciat amb la Cursa Trotacaragol, organitzada per la Fecoll i Trotallunàtics, i la Caragolada Solidària en benefici d'Aspros impulsada per la Fecoll i Caixabank.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari