Catalunya Diari

Publiquen un recull de relats dels guanyadors del Premi Hipàtia d'Alexandria

L’acte tindrà lloc aquest dijous, a les 20.00 hores, a la sala Antares de Lleida

Imatge dels guanyadors dels premis
Imatge dels guanyadors dels premis | Anim Lleida

El grup de lectura Anim de Lleida presenta aquest dijous, dia 11, a les 20.00 hores del vespre, a la sala Antares de Lleida, el llibre 'Contes Ateus i Irreverents', un recull dels relats que han guanyat les deu edicions del premi Hipàtia d'Alexandria, creat per Anim.

El premi Hipàtia és un concurs de relats online, creat per Anim ara fa deu anys. Precisament amb motiu d'aquest desè aniversari ha estat editat aquest llibre. Cal recordar que, cada edició, aquest grup de lectura tria un tema conductor dels relats. La por, la vellesa, el feminisme, la publicitat, els mitjans de comunicació, la societat de control o el títol del llibre han estat alguns dels temes tractats.

Cada relat del llibre va acompanyat d'una il·lustració, obra de Rosa Franco i d'Anabel Consejo

Al llarg d'aquests deu anys ha anat augmentant el nombre de participants en aquest concurs literari online, fins a arribar als 460 de la darrera edició. Cada relat del llibre va acompanyat d'una il·lustració, obra de Rosa Franco i d'Anabel Consejo. Els originals d'aquestes il·lustracions i del dibuix de portada del llibre s'exposaran a la Sala Antares, coincidint amb la presentació de l'obra. La presentació comptarà també amb l'actuació del cantant i compositor Joan Lozano, 'Mister Jones'.

Anim, amb la col·laboració de diferents institucions públiques de Lleida i d'institucions privades, ha editat 1.500 exemplars de 'Contes Ateus i Irreverents'. Aquests exemplars seran repartits de forma gratuïta amb la compra d'un llibre a les llibreries Caselles, El Genet Blau, La SabateriaAbacus, o amb la compra d'una entrada de cinema a les sales Funàtic.

Un conte sobre la vellesa guanya el premi Hipàtia organitzat a Lleida

El passat mes de desembre, el relat 'El Déu del Nadal' de Jaume Calatayud Ventura sobre un ancià abandonat per la seva filla i el seu gendre en uns grans magatzems sense documentació i sense diners en vigílies de Nadal, va guanyar la desena edició del cibercertamen de relats Hipàtia d'Alexandria, organitzat per l'associació ANIM de Lleida, dedicat aquest any a la vellesa. 

El cibercertamen de relats Hipatia de Lleida, d'ANIM, que té 300 euros de premi i busca la reflexió sobre temes que preocupen a la societat, va rebre l'any passat 462 candidatures, 162 més que el 2017, la xifra més alta en el seus deu anys.


Comentaris

envia el comentari