Catalunya Diari

Primavera poètica a Lleida amb una nova edició de 'Vespres en vers'

El cicle de recitals, que organitza la Paeria, comença aquest dimecres amb la creadora Núria Miret

Cartell de 'Vespres en Vers'
Cartell de 'Vespres en Vers' | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida inicia una nova edició del cicle de recitals poètics 'Vespres en vers'. La quarta edició d'aquesta iniciativa s'obre demà dimecres amb la creadora Núria Miret i la proposta 'Amb pedra'. El cicle està format per quatre lectures poètiques de la mà de N.Miret, Amat Baró ('La marca de Caín', el 3 d'abril), Josep M.Rodríguez ('Oxigen pur', 8 de maig) i Enric Boluda ('Dir-se', 5 de juny).

Amb els quatre poetes d'enguany seran ja una vintena els creadors de la paraula poètica que ens hauran ofert els seus versos dins cicle, una xifra que dona notícia del talent literari amb què compta la ciutat. Els quatre recitals se celebraran a les 19.00 hores, al Cafè del Teatre de l'Escorxador, i l'accés serà lliure i gratuït.

 

Vespres en vers

La Regidoria de Cultura va iniciar el 2016 'Vespres en vers', una temporada estable a Lleida dedicada a la poesia en viu. Aquest cicle creava un espai on els i les poetes oferissin recitals en el marc íntim del Cafè del Teatre de l'Escorxador, amb l'objectiu d'acostar les seves creacions al públic de la ciutat. Una de les singularitats d'aquest cicle de recitals poètics és que tots van precedits per un clip audiovisual produït per la Paeria, dedicat a cadascun dels poetes. És una presentació que acosta a la vida i als pensaments més íntims de cadascun dels recitadors, que a continuació fan un recorregut per la seva obra poètica a través d'una selecció antològica dels seus versos.

Fins al moment, en les quatre edicions del 'Vespres en vers' han participat poetes de la ciutat i també alguns de fora de Lleida, que han estat convidats igualment a participar en el cicle, perquè també és un espai d'intercanvi poètic. La relació dels creadors que han ofert les seves lectures en viu fins al moment han estat una quinzena: Josep M.Sala-Valldaura, Josep Borrell, Meritxell Cucurella-Jorba, Pere Rovira, Jordi Pàmias, Antoni Clapés, Josep M. Nogueras, Rosa Fabregat, Jaume Pont, Laia Noguera, Víctor Sunyol, Joan Margarit, Dolors Miquel, Carles M. Sanuy i Teresa Colom.

 

Més actes al Teatre de l'Escorxador

El Teatre Municipal de l'Escorxador acollirà, aquest dissabte 9 de març, a les 20.30 hores, 'La niña gorda'. Una àcida paròdia de la Ben Plantada d'Eugeni d'Ors produïda pel Teatre Nacional de Catalunya. Una obra adaptada al teatre per Jordi Oriol, a partir de la novel·la de Santiago Rusiñol, amb la direcció de Xavier Albertí.

'La niña gorda' narra la història d'una criatura que acabarà sent exhibida com una atracció de circ per la magnitud de les seves carns, rodejada per un món sòrdid que alimenta contínuament la seva ingenuïtat per obtenir-ne un rendiment econòmic. Amb aquesta obra, Rusiñol s'enfronta a l'idealisme noucentista, que pretenia posar les bases d'un nou estat sense tenir en compte les misèries amb què malvivia una gran part de la societat catalana. El preu de les entrades és de 20€, i 16€ la reduïda. Tota la informació i la compra de les entrades es pot fer al web de LaTemporada.


Comentaris

envia el comentari