Catalunya Diari

Primeres Jornades Gastronòmiques de la Tòfona a l'Espurna de Lleida

El xef Jesús Gimena elabora un menú amb aquest producte gourmet durant el gener i febrer

El restaurant l'Espurna de Lleida incorpora a la carta dels caps de setmana de gener i febrer (de dijous nit a diumenge migdia) un Menú de la Tòfona que inclou un aperitiu, tres entrants, dos plats i les postres. Entre les propostes del xef Jesús Gimena pels entrants d'aquest menú hi ha Llesca de pa de brioix a la brasa amb foie micuit i tòfona, Vieira amb vichyssoise de calçots, tòfona i pernil d'ànec casolà i Caneló de pollastre de corral amb tòfona i beixamel trufada.

Abans d'aquesta selecció d'entrants, els comensals gaudiran d'un aperitiu de benvinguda d'Orelleta amb tòfona i formatge. Gimena destaca «l'alt valor gastronòmic d'aquest producte exclusiu que dona lloc a plats propis, però que també es comporta com un ingredient versàtil a l'hora de condimentar altres plats ja existents». Jesús també destaca «la temporalitat d'aquest condiment que aquest dies es troba en el seu put màxim de maduració. I és tan exclussiu que també demana estar acompanyat per altres productes de primera qualitat».

Imatge del cuiner del restaurant l'Espurna de Lleida
Primeres Jornades Gastronòmiques de la Tòfona a l'Espurna de Lleida | LleidaDiari.cat

L'aposta i defensa del producte local

El jove xef també destaca l'aposta i defensa del producte local fent servir tòfones de proximitat. «Per les jornades cuinarem amb tòfones de Bovera procedents d'una de les primeres explotacions d'aquest cultiu a Catalunya, com és la finca de la família Farré Vidal d'aquesta localitat de les Garrigues», puntualitza Jesús.

Als plats principals, dues opcions: Peix de llotja amb tòfona i cigrons pedrosillanos a la marinera i Dues coccions de perdiu amb cremós de carabassa, bolets de temporada i tòfona. Per cloure l'àpat, unes postres de Flam d'ou trufat amb nata muntada a la tòfona i pets de monja, amb cafè o infusió i dolços de sobretaula. Tot per 65 euros més IVA, amb servei de pa i aigua, inclòs.

La trufa negra és un producte molt apreciat que es troba ara en temporada alta i que compta amb gurmets que en són autèntics fanàtics. Ara a l'hivern és el moment de degustar-la i, per aquest motiu, L'Espurna no ha volgut perdre l'ocasió per oferir les seves propostes gastronòmiques amb tuber melanosporum la mà d'en Jesús Gimena.


Comentaris

envia el comentari