Catalunya Diari

Programació del Teatre de l'Escorxador del dissabte dia 29 de març

Programació del Teatre de l'Escorxador del dissabte dia 29 de març| Redacció - Fotografia: Teatre de l'Escorxador

 Des del Teatre Municipal de l’Escorxador es vol donar continuïtat a les activitats que afavoreixen el diàleg entre l’espectador i el creador, entre l’espectacle i el públic. La intenció amb aquests tallers és oferir eines a l’espectador per ampliar mirades i referències a l’entorn de l’espectacle i del seu creador. En aquesta ocasió, el taller precedeix l’espectacle ULTRAinnocència, de la companyia loscorderos.sc, un espectacle multidisciplinari, carregat d’ironia i de crítica, que ha estat a Sevilla i ha fet temporada el passat febrer al Mercat de les Flors de Barcelona i pel qual han rebut molt bones crítiques. El taller s'iniciarà a les 17.00 hores i les inscripcions, gratuïtes, es poden fer a [email protected]
 
A ULTRAinnocència, que serà a l’Escorxador el proper 3 d’abril a les 21.00 hores, loscorderos insisteixen en la relació entre text i fisicalitat sempre mantenint-se fidels a la seva empremta: cercar noves vies de narració que defugin d’un retrat previsible, tot consolidant l’experimentació i la recerca com a eines de treball. En aquesta ocasió l’acció pren el protagonisme sobre les imatges i el text i els sons en directe. La particular contundència de la seva implicació emocional, física i energètica és un dels signes d’identitat d’aquesta companyia extrema i alhora reflexiva. La seva primera peça, Crónica de José Agarrotado, rep el 2006 el Premi Aplaudiment Sebastià Gasch. El 2011 reben per El mal menor el guardó al millor muntatge teatral del Premi Unnim de Teatre i el Premi al millor espectacle del III CENIT – Certamen de nuevos investigadores teatrales per El cel dels tristos. El 2013 són seleccionats per formar part del projecte europeu modul-dance i l’espectacle El cel dels tristos rep el premi FAD Sebastià Gasch d’Arts Parateatrals.
 
Descobrint la vida de Shakespeare
Per altra banda, 'Tot el que sempre has volgut saber sobre la vida sexual de Shakespeare (i mai no has gosat preguntar)' és un espectacle basat en els Sonets de Shakespeare, en les versions traduïdes pel poeta lleidatà Txema Martínez i en la de Gerard Vergés, portat a escena per la companyia Torb Teatre de La Seu d’Urgell. Els sonets de Shakespeare són una genialitat del dramaturg més conegut, representat i -fins i tot- venerat de tots els temps, un material que, per tractar-se de poesia, ha quedat a l’ombra de les seves obres de teatre.
 
Amb aquesta obra s'han volgut endinsar en aquest món fascinant per fer-ne un muntatge teatral. Al principi semblava una idea arriscada, potser fins i tot insensata. Però a mesura que han anat descobrint els sonets, s'han adonat que en ells hi és tot Shakespeare: l’enamorament irrefrenable de Romeu i Julieta, la vaporositat i la fragilitat de l’amor d’El somni d’una nit d’estiu, la gelosia que corromp l’ànima d’Otel·lo, la por al pas del temps d’El rei Lear, la perfídia i la manipulació de Macbeth, l’odi i la set de destrucció de Ricard III. Els sonets destil·len a cada vers l’essència de les obres del gran dramaturg, l’essència de l’ànima humana amb tots els seus clarobscurs. En el cas dels sonets, aquesta essència gira en torn de l’amor i el sexe, amb un triangle amorós com a eix d’una història que esdevé universal.
 
El que pretén explicar aquest espectacle no és una història d’amor i desamor, sinó la història de l’amor i el desamor, amb totes les seves facetes, des de les més pures a les més cruentes. Ofereixen un muntatge on, a través de la paraula i la música, viatjarem per aquestes facetes del cor amb què tots ens podem identificar. Perquè els humans som així: com Shakespeare ens va descriure. Tot el que tenen de bo i de dolent és a les seves obres. I tot el que hi ha a les seves obres es pot trobar als sonets.
 
Intèrprets: Maria Bosom, Joel Pla i Lluís Cartes
Direcció: Cacu Prat
Sala 1 - 20.30 hores (duració: 1 hora)
Preu: 16 euros / 10 euros (reduïda)


Comentaris

envia el comentari