Catalunya Diari

El projecte 'InCursió Social' porta a Tàrrega una obra sobre l'ecologisme

Emmarcada dins la Temporada de Teatre de la Regidoria de Cultura, l’obra té com a intèrprets persones en risc d’exclusió
Imatge promocional
Imatge promocional | LleidaDiari.cat

La Temporada de Teatre 2018 – 2019 de Tàrrega, organitzada per la Regidoria de Cultura, continua el dissabte 1 de desembre amb un nou muntatge escènic del projecte 'InCursió Social'. Impulsada des de Juneda, aquesta iniciativa promou l'accés de persones en risc d'exclusió als processos de creació teatral, fomentant les seves aportacions i donant ales a la seva creativitat. El procés culmina amb l'estrena de l'espectacle davant el públic. En aquest cas, es presentarà a Tàrrega 'Chapamama o la fi del món', un crit d'alerta al canvi climàtic a causa de la intervenció de l'home en els sistemes naturals. Es planteja així una reflexió sobre quina és la responsabilitat social i individual per a respectar i conservar el planeta, tot això des d'una mirada poètica i artística.

 

Hi participen l'Associació Alba de Tàrrega, Acudam de Mollerussa, Centre Assistencial Sant Joan de Déu d'Almacelles, L'Olivera de Vallbona de les Monges, Centre Talma de Juneda i Residència Municipal d'Avis de Juneda. 'Chapamama o la fi del món' és una obra escrita i dirigida per Vero Cendoya, Marta Barrachina, Marta Pérez i Ramon Giné. La representació tindrà lloc a les 9 de la nit, al Teatre Ateneu.

 

El preu de l'entrada és de 5 euros. Entrades, adonaments i descomptes: www.tarrega.cat/teatreateneu, trucant al 973 312 960 o enviant un correu a [email protected] La Temporada de Teatre de Tàrrega compleix ja 24 edicions i és un dels cicles escènics més veterans de les terres de Lleida. D'octubre a febrer s'ofereixen nou espectacles de diferents gèneres i formats, on sobresurten altres propostes com 'Fairfly' o 'Escape Room'. També s'ha accentuat la presència d'obres de compromís social.

 

Altres obres que s'han celebrat en el marc de la Temporada de Teatre de Tàrrega

La Temporada de Teatre 2018 – 2019 de Tàrrega, organitzada per la Regidoria de Cultura, va portar el passat 25 de novembre el muntatge 'Espacio disponible' de la companyia avilesa Perigallo Teatro. Es tracta d’una comèdia càustica que reflexiona sobre la vida en parella durant l'edat madura. Alhora entrecreua l'epopeia íntima de la parella protagonista amb la dels refugiats que abandonen els seus països, plantejant a l’espectador interrogants sobre la societat actual. Perigallo Teatro, grup que acostuma a representar textos propis, defensa el romanticisme i denuncia al mateix temps xacres socials com l’afany de lucre. 'Espacio disponible' esdevé una obra sensible, construïda amb vis poètica i tendresa. La Regidoria de Cultura ha inclòs la proposta de Perigallo Teatro dins el cicle escènic arran del gran èxit obtingut en diferents sales i festivals d’arreu de l’Estat espanyol. Comentaris

envia el comentari