Catalunya Diari

Prop de 54.000 persones visiten el Museu Roda Roda en els darrers 5 anys

L’equipament municipal ofereix visites comentades per a grups i cada trimestre renova l’exposició d’un vehicle singular

Imatge d'una visita al museu
Imatge d'una visita al museu | LleidaDiari.cat

El Museu de l'Automoció de Lleida Roda Roda ha rebut en els darrers cinc anys la visita de prop de 54.000 persones. L'alcalde accidental, Rafael Peris, ha visitat aquest divendres l'equipament municipal que té exposat com a peça del trimestre un Ferrari 328 GTS. Precisament, aquesta és una de les peculiaritats del museu, l'exposició de la peça del trimestre. Peris ha fet la visita coincidint amb una de les activitats d'Estiu de Joc, en què els infants han pogut aprendre sobre algunes peces singulars exposades, els vehicles com a mitjans de transport o alguns dels oficis vinculats al motor. El Roda Roda pretén apropar el món de l'automoció al públic i ofereix visites guiades gratuïtes cada quart dissabte de mes, a les 12 h. A més, fa visites comentades per a grups a l'exposició permanent. Estan adreçades, segons l'edat del públic. Així, es pot fer Els mitjans de transport en el medi, per a infants d'escola bressol; Els oficis, per a educació infantil; La història de l'automoció, per a alumnes de primària, i L'evolució en les tecnologies, per a alumnes de secundària obligatòria.

L'any passat, 13.143 visitants van gaudir de l'exposició de vehicles, 1.768 més que l'any anterior. Els cinc primers mesos de l'any 5.645 persones han anat al Roda Roda per veure la col·lecció d'automòbils, amb vehicles històrics, clàssics i populars. Hi ha dues col·leccions a petita escala que cal ressenyar: una amb més de 1.700 reproduccions a escala 1:43 i l'altra amb més de 400 reproduccions a escala 1:24, que permeten fer un recorregut per la història i l'evolució de l'automòbil des dels seus inicis fins a l'actualitat. El recinte té un espai dedicat als propulsors, amb motors seccionats amb una clara vocació didàctica per observar el funcionament dels mecanismes. També hi ha el racó de la moto que mostra els principals exemplars de les marques, internacionals i nacionals.

Més joves al Museu Roda Roda
Més joves al Museu Roda Roda | LleidaDiari.cat

 

Una peça singular dels anys 80

L'actual peça del trimestre és un singular vehicle esportiu dels anys 80, un Ferrari 328 GTS, successor del Ferrari 308 GTS. Va ser produït des de 1985 fins al 1990 i es van fabricar 6.068 unitats. Porta un motor V8 de 3.185 cc. que dóna 270 CV a 7.000 rpm. En aquest model, el dissenyador Pininfarina va prestar una atenció especial als detalls estètics que tenien influència en el coeficient de penetració i en la càrrega aerodinàmica del vehicle, amb impressionants resultats. Es va millorar l'ergonomia de l'habitacle i la forma dels seients per adaptar-los a l'estil esportiu del cotxe.

El Museu de l'Automoció de Lleida té com a objectiu conservar, exposar, recuperar i difondre la història de l'automoció i del seu patrimoni com a valor col·lectiu. Així, ajuda a explicar l'evolució d'aquest sector al llarg del temps. Promou activitats vinculades a aquest patrimoni i fa activitats educatives, d'oci, visites guiades, exposicions temporals, etc. El fons que constitueix el Roda Roda parteix de l'adquisició de la Paeria de la col·lecció de Francesc Segura. Aquest s'ha anat ampliant amb, entre altres, vehicles històrics de propietat, motos de la Guàrdia Urbana o l'adquisició de cotxes d'altres propietaris.


Comentaris

envia el comentari