Catalunya Diari

Protecció Civil preveu nevades a partir de cota 300 metres

Protecció Civil preveu nevades a partir de cota 300 metres| Redacció - Fotografia: Marta Lluvich (Generalitat de Catalunya)

 

Protecció Civil de la Generalitat DGPC manté la Prealerta del Pla Especial d’Emergències per Nevades a Catalunya NEUCAT per l’episodi de nevades que pot afectar les cotes baixes durant els propers dies.

Es preveu que l’episodi es vagi estenent durant tot el dimarts a tot el Pirineu i Prepirineu, a les comarques de la Catalunya Central, de Girona, de l’interior de Tarragona i de les Terres de l’Ebre amb una cota de neu que baixarà progressivament fins als 300 metres al final del dia i que al sud del territori se situarà al voltant dels 600 metres. Durant la matinada la nevada podrà afectar el Pirineu i les cotes altes del prelitoral de Tarragona i de les Terres de l’Ebre i a partir del matí i durant la tarda també a la Catalunya Central i les comarques de Girona. A partir del vespre la probabilitat d’aquestes nevades quedaria restringida a les comarques de Girona. Fora del Pirineu i Prepirineu, no s’esperen grans afectacions ja que l’SMC qualifica el fenomen de local i amb baixa probabilitat (1 de 6).
 
Es preveu que l’episodi s’allargui fins dimecres, quan es preveuen precipitacions al litoral i prelitoral en forma de ruixat i localment acompanyades de calabruix, afectant a totes les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona, així com a La Selva (Girona) i al Baix Penedès (Tarragona). En aquestes comarques puntualment la cota baixarà fins a 300 metres. Atès que la cota es preveu amb un mínim de 300 metres, la probabilitat és la mínima d’acord a l’SMC (1 sobre 6)  i el fenomen es qualifica de local, no es preveuen grans afectacions a les comarques del litoral i prelitoral i la resta on no és habitual la neu. La neu sí podria agafar localment a les parts més altes d’aquestes comarques poc habituades al fenomen de la neu.
 
Protecció Civil de la Generalitat ha avisat de la situació, a banda dels cossos d'emergència i seguretat, als municipis i consells comarcals afectats per tal de posar en marxa les mesures preventives protocol·litzades als seus plans de protecció civil municipals (revisió grups electrògens i de punts d’acollida de població i dispersió de fundents, entre d’altres principals). També als gestors de les vies per tal de tenir preparats els equips viaris: màquines llevaneus, dispersió de sal i personal de brigades.
 
Pel que fa a la pràctica d’esports de neu, es recomana molta precaució i portar la indumentària i el material de seguretat adequat.


Comentaris

envia el comentari